Immár a Real Madrid is küzd a koronavírussal

Pozitív lett a legutóbbi koronavírustesztje Mariano Diaznak, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágójára készülő Real Madrid labdarúgójának.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 07. 28. 16:11
Real Madrid's player Mariano tested positive for COVID-19
epa08570508 (FILES) File photo dated on 19 September 2018 of Real Madrid's Mariano jubilates a goal during the UEFA Champions League first round groups phase match between Real Madrid and AS Roma at the Santiago Bernabeu stadium, in Madrid. Forward Mariano Diaz tested positive for coronavirus, announced the club on 28 July 2020. EPA/Rodrigo Jimenez Fotó: Rodrigo Jimenez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol bajnok együttes keddi tájékoztatása szerint a csatárnál a keret hétfői tesztelésén mutatták ki a vírust. A klub mindehhez annyit tett hozzá, hogy Diaz teljesen tünetmentes és otthoni karanténba került.

A 26 éves támadót természetesen azonnal elszigetelték a csapattól, kedden már nem is jelent meg a Real Madrid első edzésén a rövid nyári pihenő után, és ha a szabályok szerint két hétig karanténban marad, akkor biztosan nem léphet pályára a Manchester City elleni jövő pénteki mérkőzésen.

A hiányzása nem jelent különösebben nagy hátrányt, valószínűleg úgysem játszott volna, hiszen Zinédine Zidane ebben az idényben még egyszer sem nevezte a keretbe BL-meccsen. Inkább az ad okot az aggodalomra, ha netán napokkal korábban valakit megfertőzött a csapatból.

A Real Madrid közleménye megjegyzi, Mariano tünetmentes.

A Real Madrid 2-1-es hátrányból várja a Manchester City elleni visszavágót, melyet jövő pénteken rendeznek Angliában.

A koronavírus-járvány miatt sokáig kérdéses volt, hogy hol rendezik majd meg a négy még le nem játszott visszavágót a nyolcaddöntőben. Végül az a döntés született, hogy a pályaválasztók saját stadionjukban mérkőzhetnek, ugyanakkor az angliai szabályozások miatt a Spanyolországból érkezőkre karantén várna. A helyzeten az angol sajtóban hétfőn megjelent hír szerint a kormány engedménnyel segít, így a spanyol együttes tagjainak nem kell karanténba vonulniuk, mielőtt pályára lépnek a manchesteri Etihad Stadionban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.