Ismét zárt kapus meccsek következnek a Bundesligában

A hathetes próbaidőszakot nem tudják meghosszabbítani a németországi vírushelyzet miatt. November 2-tól egyetlen sporteseményen, így a labdarúgó-bajnokság meccsein sem lehetnek nézők Németországban.

Magyar Nemzet
2020. 10. 29. 16:07
firo, football: 24.05.2020 1..Bundesliga, season 19/20 2019/2020 FSV FSV FSV Mainz 05 - RB Leipzig
firo, football: 24.05.2020 1..Bundesliga, season 19/20 2019/2020 Fotó: Patrick Screiber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német labdarúgó-bajnokság 2020/2021-es idénye szeptember 18-án indult el. A koronavírus-járvány miatt korlátozott számban engedtek be szurkolókat a mérkőzésekre: tartománytól függően a stadionok befogadóképességének legfeljebb 20-25 százalékát használhatták ki a drukkerek.

Ennek az intézkedésnek a próbaidőszaka a hétvégi hatodik fordulóval véget ér, a járványhelyzet azonban súlyosbodik Németországban. Ezért november 2-tól, hétfőtől kezdve az ősz utolsó hónapjában semmilyen sporteseményen, így a Bundesliga-találkozókon sem lehetnek helyszíni nézők.

A legrosszabbul a forduló zárómeccsét vívó Hoffenheim és Union Berlin szurkolói jártak, mivel ezt a találkozót már hétfőn rendezik, azaz az új szabályok vonatkoznak rá.

A Bundesliga hivatalos közleményében sajnálatát fejezte ki, hogy a stadionokban az idényre bevezetett egészségügyi szabályok ellenére a kluboknak vissza kell térniük a tavalyi idény nyári lezárásakor átélt zárt kapus meccsekhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.