A Manchester United korábbi játékosát szerződtette az MTK

Az MTK Budapest bejelentette első érkező futballistáját: az angol James Weir a szlovák élvonalbeli FK Pohronie csapatától szerződik a fővárosi klubhoz.

Magyar Nemzet
2021. 05. 25. 16:04
null
James Weir már alá is írta a szerződését az MTK-hoz Forrás: mtkbudapest.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

James Weir nem kisebb klubnál kezdte el a pályafutását, mint a Manchester United. A 25 éves középpályás mindent figyelembe véve nyolc évet töltött a vörös ördögöknél. Az U23-as együttesnek a csapatkapitánya volt, a felnőtteknél Louis van Gaal irányítása során 2016 februárjában mutatkozott be csereként az Arsenal ellen 3-2-re megnyert bajnoki mérkőzésen, s bár ezután még hétszer leülhetett a kispadra, ez maradt az egyetlen meccse az első csapatban. Később játszott a Hull Citynél, a Wigannél és a Boltonnál, majd 2020 márciusában aláírt a szlovák élvonalban szereplő FK Pohroniéhoz.

 

James Weir már alá is írta a szerződését az MTK-hoz
Fotó: Mtkbudapest.hu

 

A szlovák együttesnek ő volt a legeredményesebb játékosa a hét végén befejeződött bajnokságban, 33 meccsen hét gólt ért el, és kiosztott több gólpasszt is. Az MTK honlapja azt írja, sokoldalú futballista érkezik a klubhoz, aki a honlap szerint „betalált pontrúgásból, átlövésből, fejjel is, valamint a kapu előtti lecsorgó labdák során is jól feltalálja magát”.

James Weir a szerződése aláírásakor körülnézett az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, majd hazautazott, és június közepén jön vissza megkezdeni a felkészülést az új csapatában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.