Kádárék fenn, Dzsudzsákék lenn

Nikolics Nemanja 104 meccsen lépett pályára a Fire-ban, 56 gólig jutott, 2017-ben ő volt a liga gólkirálya. Tervei szerint nem marad az Egyesült Államokban.

2019. 10. 08. 12:28
MLS: FC Dallas at Chicago Fire
A korábbi gólkirály valószínűleg elhagyja Amerikát Fotó: USA TODAY USPW Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A horvátok és az azeriek elleni Eb-selejtezőkre tekintettel elsősorban a keretében szereplő légiósokra érdemes összpontosítani, ám a körképet muszáj egy kivétellel kezdeni. Nikolics Nemanja még tavaly májusban döntött úgy, hogy nem lesz többé válogatott, és búcsúzik a klubcsapatától, a Chicago Fire-től is, amelyben a hét végén játszotta utolsó mérkőzését. A csapat Orlandóban zárta az MLS alapszakaszát, Nikolics a 70. percben állt be, és három perccel a lefújás előtt ­gólpasszt adott, ezzel a Chicago 5-2-re nyert, de így sem jutott be a rájátszásba. A 31 éves magyar csatár 104 meccsen lépett pályára a Fire-ban, 56 gólig jutott, 2017-ben ő volt a liga gólkirálya. A jövőjéről annyit árult el, hogy tervei szerint nem marad az Egyesült Államokban, arról viszont nem mondott semmit, hol folytatná a pályafutását.

Nem lesz ott az MLS rájátszásában a korábbi kétszeres bajnok Sporting Kansas City sem, amely mindhárom magyarját bevetette a kezdőcsapatban, ám a két válogatott kerettag, Baráth Botond és Németh Krisztián, valamint Sallói ­Dániel sem tudott segíteni, a csapat 6-0-ra kikapott Dallasban.

A korábbi gólkirály valószínűleg elhagyja Amerikát
Fotó: Reuters

Az Egyesült Arab Emírségekben az al-Ittihad Kalba végig Dzsudzsák Balázzsal a soraiban 1-0-s vereséget szenvedett a Hatta vendégeként, sorozatban ez volt a harmadik kudarca, és így három fordulót követően nulla ponttal a tabella utolsó helyén áll. A német Bundesligában szereplő mind a négy magyar pályára lépett a hét végén, és az elsőtől az utolsó percig játszott a Leip­zigben (1-1 Leverkusenben), Sallai Rolandot a 68. percben cserélte be otthon az edzője a Freiburgba (2-2 a Dortmunddal), pedig a 89. percben szállt be a Mainzba ­(2-1-es győzelem Pa­derbornban). A francia másodosztályú Le Havre 2-0-ra kikapott az Auxerre-től, ennél rosszabb hír, hogy Bese Barnabást izomsérülés miatt a 85. percben le kellett cserélni. Korhut Mihály viszont végigjátszhatta a görög Arisz Szaloniki hazai bajnokiját, amelyen az Olimpiakosz ellen nyert 2-1-re.

Szép megmozdulással hívta fel magára figyelmet Ukrajnában Kádár Tamás, a magyar védő ötvenméteres gólpasszt adott a Dinamo Kijev Kolos Kovalikva ellen 4-0-ra megnyert találkozóján. A Dunaszerdahely 2014 óta nem tudott nyerni a Spartak Trnava (Nagyszombat) otthonában, ám most megtört a jég, 2-1-re győzött, a második gólt Vida Kristopher szerezte, igaz, nem ő, hanem Vida Máté a tagja a magyar válogatott keretének, aki szintén végigjátszotta a meccset. A Slovan Bratislava 1-1-et játszott a Ruzomberokkal (Rózsahegy), Holman Dávid az 55. percben állt be a fővárosi együttesbe. Kleinheisler László kezdett a horvát Osijekben (Eszék), amely 2-1-re múlta felül a Goricát, a középpályás 61 percet kapott az edzőjétől. Holender Filip a kispadról nézte, hogy csapata, a svájci Lugano Vécsei Bálint duplájával 2-1-re legyőzte a Siont, és kispadozott a lengyel Legia Warszawa magyar légiósa, Nagy Dominik is.

Marco Rossi meghívta még a külföldön játszók közül Nagy Ádámot, valamint Lang Ádámot is, előbbi sérülés ­miatt hiányzott az angol másodosztályú Bristolból, utóbbi csapata, a ciprusi APOEL pedig szabadnapos volt a hét végén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.