Légiósok: Kalmár Zsolt a gólkirályi címre is ráhajthat

Holman Dávid két, Gyurcsó Ádám egy gólt szerzett a hét végén, sokan csak keveset játszottak.

Magyar Nemzet
2020. 09. 28. 14:15
Kalmár Zsolt
Ezúttal Kalmár Zsoltnak sem ment a játék Fotó: Lelkes Ernő Forrás: Lelkes Ernö DAC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem zártak túl jó hétvégét a külföldön játszó magyar labdarúgók. Nagy részük nem vagy csak keveset játszott, és nagy alkotás csak egyikük nevéhez fűződik: Kalmár Zsolt hetek óta bomba formában futballozik, most is góllal és gólpasszal járult hozzá a Dunaszerdahely sikeréhez. A DAC a Trencínt fogadta, és a magyar középpályás a 30. percben talált be, majd hat perccel később előkészített egy gólt; a csapata végül 3-1-re győzött. A Dunaszerdahely egyébként sorozatban a nyolcadik győzelmét aratta, hibátlan teljesítménnyel és nyolcpontos előnnyel vezeti a bajnokságot az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Slovan Bratislava előtt. Kalmár Zsolt a találkozó után a sportolunk.sk portálnak nyilatkozott:

– Ha az elején azt mondták volna, hogy nyolcból nyolcat nyerünk, aláírom, viszont meccsről meccsre készülünk. Remélem, ezt tudjuk folytatni, és tovább fog tartani a sorozat. A Zsolna ellen igazi rangadót játszunk, remélem, a kilencedik győzelem is meglesz. Nem szabad semmit lazára venni, továbbra is keményen és alázattal kell készülni.

A DAC csapatkapitánya már a nyolc gólnál tart a bajnokságban, így harcolhat a gólkirályi címért is.

 

Kalmár Zsolt bomba formában játszik
Fotó: Lelkes Ernő / Lelkes Ernö DAC

 

– A legfontosabb az, hogy a csapat folyamatosan nyer. A Trencsén ellen rúghattam volna még egy-két gólt, de a végére már éreztem, hogy fáradnak a lábak. Hétfőn jó regenerációt végzünk, és készülünk a következő mérkőzésre – mondta Kalmár Zsolt.

Szlovákiában maradva nem lehetett panasz a Slovan Bratislava magyar középpályásának, Holman Dávidnak a teljesítményére sem. A bajnok a Ruzomberokot verte simán 5-0-ra, Holman 74 percet töltött a pályán, és két gólt szerzett. Ausztriában is győztes csapat tagja volt, a Salzburg a Ried vendégeként nyert 3-1-re, a magyar játékos a 64. percben állt be. Horvátországban két labdarúgónk keresi a kenyerét, egyikük sem játszotta végig a maga meccsét. A Hajduk Splitben futballozó Gyurcsó Ádám gólt lőtt az 5. percben, majd a 61-dikben lecserélték, a csapata 2-0-ra legyőzte a Varazdint, az eszéki Kleinhesler László pedig a 69. percben állt be az Osijekbe, amely 2-1-re győzött a Gorica ellen.

Végig a pályán volt a belga újonc Leuvenben Bese Barnabás, a csapata idegenben fektette 3-2-vel két vállra a Gentet. A svájci Lugano 2-2-re végzett Zürichben, Holender Filip szolgálataira a 73. perctől tartottak igényt. ennyit sem mondhat el: nem szerepelt az angol másodosztályú Bristol keretében, amely nélküle verte 2-0-ra a Sheffield Wednesday-t. Kádár Tamás viszont tagja volt a kínai Santung Luneng kezdőcsapatának, amely hazai pályán játszott 0-0-t a Kaungcsounggal.

A német élvonalban sem jutott sok sikerélmény a magyar légiósoknak. Egyedül a lipcsei töltötte ki a kilencven percet a pályán, ezúttal is ő védte az RB Leipzig kapuját, nem lépett pályára, a végeredmény pedig 1-1 lett Leverkusenben. A Freiburg Sallai Rolandot bevetve játszott ugyancsak 1-1-et a Wolfsburggal, a magyar támadót a 78. percben lecserélték. A Mainz eredménye jelenleg közömbös számunkra, a héten ugyanis a klub kitette a keretéből Szalai Ádámot, amiből jókora vihar kerekedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.