Képtelenek voltak befejezni

A mindent eldöntő ötödik mérkőzés tegnap este hét óra után, 6:4, ­5:5-ös állásnál félbeszakadt, a Sport11 rendezvényközpont világítóberendezése nem tudott elegendő fényt sugározni a pályára, így a Balázs Attila és Ilija Marcsenko találkozója ma délelőtt folytatódik. Ekkor derül ki, a magyar vagy az ukrán csapat küzdhet a Davis-kupában a világcsoportba jutásért. Pedig Fucsovics Márton hamarabb is lezárhatta volna a párharcot.

2019. 09. 16. 7:18
null
Fucsovics (ő szervál) és Balázs hozta a párost, de a meccs még függőben van Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Igyatok meg egy-két sört, és utána kettőzött erővel szurkoljatok! – szakadt ki Balázs Attilából, miután Fucsovics Mártonnal párban legyőzték az ukránok kettősét, Szerhij Sztahovszkijt és Denisz Molcsanovot. Nem mintha a szurkolással baj lett volna: bömbölt a megafon, zúgott a kereplő, a budai Sport11 rendezvényközpont valóban hazai pályaként segítette a magyar kettőst. Várható volt, hogy a páros lesz a vízválasztó, miután az első nap felemás mérleggel zárult. Balázs remek kezdés után visszaesett, és kikapott a rutinos Sztahovszkijtól. Ha lehet, még nagyobb teherrel a vállán, győzelmi kényszerben lépett pályára a visszatérő

Az MTK játékosa idegesen kezdett, de ennek nem volt különösebb következménye, hiszen ellenfele, Ilija Marcsenko háromszor is bukta a szervagémjét. Így nézett ki az első szett, amelyet 6:3-ra nyert meg a világranglista 65. helyén álló játékosunk. A második felvonás sokkal simábban alakult, 6:2 lett a vége. Fucsovics másnap a már említett párosban volt érdekelt, zsinórban negyedszer, a szlovákok, oroszok és a belgák után az ukránok ellen is nyert a Davis-kupában Balázs Attilával. Majd fél óra pihenő után visszatért, és megpróbálta lezárni a párharcot, a Sztahovszkij elleni győzelmével behozhatatlan, 3:1-es előnybe került volna a magyar csapat.

A kétszeres junior Grand Slam-bajnok jól kezdett, 7:5-re hozta az első szettet a hét éve Magyarországon élő, 2013-ban Wimbledonban Roger Federert legyőző ukránnal szemben. A folytatásban kicsúszott az irányítás Fucsovics kezéből, 6:3-ra veszítette el a második, végül rövidítésben a harmadik szettet. Nem tudta feltenni a pontot az i-re, kiegyenlítettek az ukránok.

– A páros után lezuhanyoztam, és már jött is az egyes mérkőzés, jó lett volna, ha tudok ebédelni, pihenni és felkészülni. Remélem, ezen a szabályon változtatnak. Sztahovszkij nagyon jól játszott, remekül szervált, szerva-röptézett, és érvényesült a tapasztalata a döntő játszma rövidítésében. Nekem annyira nem feküdt a pálya, lassú volt, és nagyon felpattantak a labdák. Sokat kivett belőlem ez a két nap – értékelt Fucsovics Márton.

Fucsovics (ő szervál) és Balázs hozta a párost, de a meccs még függőben van
Fotó: Kurucz Árpád

A mindent eldöntő ötödik meccs este fél hat előtt kezdődött. Ekkor tudtuk meg, ha Balázs és Marcsenko nem fejezi be sötétedésig a partit, a világítótestek korlátozott teljesítménye miatt baj lesz. Így is történt, hét óra után pár perccel a vezetőbíró félbeszakította a mérkőzést, mert alig lehetett látni a pályán. Folytatás ma délelőtt 11 órakor.

Kicsit körültekintőbb szervezéssel talán elkerülhető lett volna ez a blamázs. Most elkelne az oly sokszor emlegetett új teniszközpont.

Davis-kupa-mérkőzés, osztályozó: Magyarország–Ukrajna 2:2. Balázs–Sztahovszkij 4:6, 3:6, Fucsovics–Marcsenko 6:3, 6:2, Fucsovics, Balázs–Sztahovszkij, Molcsanov 7:6, 3:6, 6:3. Fucsovics–Sztahovszkij 7:5, 3:6, 6:7, Balázs–Marcsenko 6:4, 5:5-ös állásnál félbeszakadt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.