Két gólt is elvettek a bírók a Honvédtól, mégsem szomorkodik

Két komoly bírói hiba sújtotta, de ez nem okozta a vesztét, 0-0-s rendes játékidőt és hosszabbítás után a 11-es párbajban a Honvéd 5-4-re legyőzte az MTK-t a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében, a visszavágón, s bejutott a fináléba, ahol a Mezőkövesd lesz az ellenfele. Más kérdés, hogy Pisont István csapatának a két mérkőzésen alig volt épkézláb megmozdulása.

2020. 05. 27. 0:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megadták a módját a mérkőzésnek: a Puskás Arénában rendezték. Nézők nélkül, természetesen, pedig most már nem az impozáns stadion építészeti megoldásaiban szeretnénk gyönyörködni.

A meccs első félidejében az MTK futballozott tetszetősebben – a balhátvéd Katona ziccerig is jutott –, mégis a Honvéd dönthette volna el a továbbjutást. Indokolt a feltételes mód, mert Solymosi játékvezető nem volt partner ebben: két góltól is megfosztotta a pályaválasztót (mert hogy házigazdának azért a Honvédot sem nevezhetnénk).

Mindkét eset az első félidő hajrájában volt. A 41. percben Hidi ívelt be balról szabadrúgást, Batik kétségtelenül lesről érkezett, csak éppen nem ő, hanem Lanzafame fejelt Varga kapujába. A temperamentumos olasz a rá jellemző kéztartással vonta felelősségre a partjelzőt – mindhiába.

A 45. percben George lépett ki remek labdával az MTK 16-osán belül, Varjú hátulról letarolta, az arckifejezése pontosan árulkodott arról, tisztában van a tettével, ám Solymosi sporttárs megkönyörült rajta. Még csak nem is lest ítélt (amúgy helyesen, mert egyvonal volt), hanem a télen kölcsönbe érkezett 13-szoros Costa Rica-i válogatott csatárt látta szabálytalannak. Talán ő maga sem tudja, miért, de szerencséjére a bírókat védő szabályzatnak hála a játékvezetőket nem lehet kérdőre vonni.

A lényeg: egyértelmű büntető helyett az MTK jöhetett szabadrúgással.

A második félidő már csendesebben pergett le. Pisont István lecserélte mindkét csatárát, George-ot és Lanzafamét is, ami egyértelműen árulkodott a szándékáról: valahogy kihúzni a meccset kapott gól nélkül. Az MTK idővel ismét fölénybe került, de ez kevés volt a gólhoz. Maradt a 0-0, csakúgy, mint az első meccsen, így következett a hosszabbítás.

Ez már inkább kínlódás volt. A jó mozgású, ügyesen cselező Katona percenként görcsöt kapott, a Honvéd még abban bízhatott, hogy a kék-fehéreknél bejött a neve miatt örökös célpont Baki, de beérte azzal, úgy letarolta Uzomát, hogy azért jégkorongban is kétperces kiállítást kapott volna, itt megúszta szabadrúgással. A végére a kommentátor is elfáradt, a következő örökbecsűvel szórakoztatta a nézőket: Nagyon lehűlt a levegő, plusz még hideg is van. Csak az időjárásjelentést ne bízzák rá...

A megváltó sípszó után a 11-esek következtek.

A 11-es párbaj

Kanta (MTK) kihagyta. (Pedig a 11-esekre cserélték be a legvégén.)

Lovrić (Honvéd) berúgta.

Pintér (MTK) belőtte.

Szendrei (Honvéd) belőtte.

Prosser (MTK) belőtte.

Moutari (Honvéd) belőtte.

Bognár (MTK) belőtte.

Uzoma (Honvéd) kihagyta – ezzel lett 3-3.

Cseke (MTK) belőtte.

Kukoc (Honvéd) belőtte – 4-4, folytatódott...

Gera (MTK) kihagyta (csúnyán fölé).

Hidi (Honvéd) belőtte.

A Honvéd tehát 5-4-re megnyerte a 11-es párbajt

A másik mérkőzésen a Mezőkövesd 2-2-t játszott a Fehérvár vendégeként, s 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal továbbjutott, fennállása során először finalista.

A döntőben tehát Honvéd–Mezőkövesd találkozó lesz június 3-án, szerdán, 20 órakor, szintén a Puskás Arénában. A meccset az M4 Sport sugározza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.