Ketten Tokió kapujában

Egyelőre nem lehet panasz ökölvívóinkra a londoni olimpiai kvalifikációs tornán, Gálos Roland (57 kg) és Fodor Milán (63 kg) egyetlen győzelemre van a kvótától, Pribojszki Katának (60 kg) még két meccset kell nyernie ahhoz, hogy ő legyen a sportág első magyar hölgyolimpikonja.

Ch. Gáll
2020. 03. 16. 10:20
null
Fodor Milán is jó formában érkezett Londonba, az olimpiai selejtezőre Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, Bolat Nijazimbetov, a kazah vezetőedző remek munkát végez a magyar ökölvívó-válogatottnál, legalábbis a londoni olimpiai kvalifikációs torna hét végi történései ezt látszanak alátámasztani. A sok külföldi edzőtábornak, a márkás ellenfelekkel folytatott rengeteg kesztyűzésnek kezd meglátszani az eredménye.

Szombaton az 57 kilós Gálos Roland 3-2-es megosztott pontozással legyűrte a bosnyák Alen Rahimicet. A küzdelmes mérkőzés első és harmadik menetében a bajai fiú volt a jobb, a másodikban a bosnyák. – Úgy éreztem, egyhangú pontozással kellett volna nyernem, bár tény, hogy a második menetben egy kicsit besavasodtam – mondta a 25 éves bunyós, akinek az édesapja, Gálos Tamás az edzője. – Ismeretlen volt számomra a bosnyák, nem okozott gondot, inkább velem volt a baj. Reggel nagyon bekajáltam, talán nem kellett volna, lehet, hogy ezért savasodtam be. És hát az első meccs mindig nehéz.

Ha Gálos ma megveri a finn (nem tévedés) Arslan Khataevet, akkor már olimpikon.

Fodor Milán is jó formában érkezett Londonba, az olimpiai selejtezőre
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A 63 kilós Fodor Milán vasárnap remekelt, egyhangú pontozással múlta felül az észt Szemjon Kamanyint, akit a harmadik menetben többször is ápoltak. – Az első harminc másodpercben feltérképeztem, utána felpörgettem a ritmust, és úgy érzem, már az első menet is remek volt, amely korábban nem mindig sikerült – nyilatkozta a meccs után Fodor. – Erősebbnek vártam az észtet, és nagyon örülök az első sikernek.

Fodor kedden a lengyel Damian Durkacz-csal bokszol a nyolc közé jutásért, egyben a kvótáért.

Sokan azt hitték, a magyar nők még meccset sem nyernek Londonban, de a 27 éves Pribojszki Kata erre azonnal rácáfolt. Megosztott pontozással legyőzte a holland Chelsey Heijnent. – Egy kicsit a női nem becsületéért is küzdöttem – mondta Pribojszki. – Tavaly az Európa-bajnokságon már pontozói csalás fosztott meg egy győzelemtől, most szerencsére azt pontozták, amit láttak, nem azt, amit esetleg vártak tőlük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.