Kiállították, mégis a meccs embere lett

Százhúsz percnyi meddő játék után a 11-es párbajt magabiztosan, 4-1-re megnyerte a Real Madrid az Atlético ellen, így hódította el vasárnap éjszakába nyúlóan a Spanyol Szuperkupát.

2020. 01. 14. 10:39
Spanish Super Cup Final - Real Madrid v Atletico Madrid
SOCCER-SPAIN-MAD-ATM/REPORT Fotó: Sergio Perez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százhúsz percnyi meddő játék után a 11-es párbajt magabiztosan, 4-1-re megnyerte a Real Madrid az Atlético ellen, így hódította el vasárnap éjszakába nyúlóan a Spanyol Szuperkupát a szaúd-arábiai Dzsiddában. Zinedine Zidane a Real edzőjeként a tizedik fináléjában is diadalmaskodott.

A 115. percben volt a mérkőzés kulcsmozzanata. Az exrealos Morata vezette a labdát egy az egyben Courtois kapujára, éppen lőni készült, amikor Federico Valverde (képünkön) hátulról akasztotta. Még éppen a 16-oson kívül, tehát büntető nem járt érte, kiállítás viszont elkerülhetetlenül. A találkozó után mégis mindenki az uruguayi középpályást méltatta, mondván, ha nem tesz így, akkor Morata biztosan gólt szerez. Ritkán látható jelenetként a vesztes fél edzője, Diego Simeone – aki persze anno játékosként nem riadt vissza a kemény megoldásoktól – megbúbolta Valverdét, amint elhagyta a pályát, majd a mérkőzés után is megdicsérte: – Pontosan azt tette, amit tennie kellett. Ő nyerte meg a mérkőzést a Realnak. Ez volt a meccs legfontosabb megmozdulása, ha nem szabálytalankodik, valószínűleg gól a vége. Ezt mondtam neki is, s azt, hogy emiatt ne érezze magát rosszul. Megérdemelte, hogy őt választották meg a meccs emberének.

Így igaz, s ez nem valami fekete humor. Valverde különben is a mezőny egyik legjobbja volt, ez a súlyos szabálytalanság pedig győzelmet ért a királyi gárdának. – Nem állítanám, hogy büszkén mutatom majd meg az embereknek a meccs embere díjamat – jegyezte meg a „hős”. – Elnézést kértem Moratától a mérkőzés után, remélem, megérti, hogy nem volt más választásom.

A sajátos lebonyolítású szuperkupa előtt sokan fanyalogtak Spanyolországban, a helyszínen azonban nagy sikert aratott a minitorna. Folytatás egy év múlva, hiszen a spanyol szövetség hároméves szerződést kötött a szaúdiakkal.

Olaszországban a Juventus visszavette az első helyet az Internazionalétól, miután a késő esti rangadón 2-1-re legyőzte a Romát a fővárosban. Szerencsés találattal szereztek vezetést a vendégek már a 3. percben: Dybala szabadrúgása után Demiralról bepattant a labda. A 10. percben büntetőből Ronaldo növelte az előnyt, a Roma csak szépíteni tudott. Két súlyos sérülés is volt a találkozón, ráadásul a két gárda egy-egy Benjáminja dőlt ki. Az első gól szerzője, a 21 esztendős, 12-szeres török válogatott Demiral, valamint az olasz futball legnagyobb ígérete, a még csupán húszéves Nicolò Zaniolo is térdsérülést szenvedett, s valószínű, hogy ebben az idényben már egyikük sem léphet pályára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.