Kis rutinnal legyőzhettük volna a világbajnokot

Szinte végig vezetett a magyar férfikézilabda válogatott Dánia ellen, a végén mégis harcolnia kellett az egyenlítésért (24-24) a második Eb-csoportmeccsén. Balogh Zsolt szerint kis rutinnal meg lehetett volna a győzelem, Szita Zoltán a szakmai stáb felkészültségéről áradozott, Hornyák Péter félig teli poharat lát, Ligetvári Patrik megígérte, hogy a csapat szerdán nekiesik Izlandnak.  

2020. 01. 14. 6:26
SZITA Zoltn; Olsen, Morten
Malmö, 2020. január 13. Szita Zoltán (b) és a dán Morten Olsen az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában játszott Dánia - Magyarország mérkõzésen a svédországi Malmõben 2020. január 13-án. A magyar válogatott 24-24 arányú döntetlent játszott. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren Fotó: Andreas Hillergren
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Második Eb-csoportmeccsén bravúros eredményt ért el a magyar válogatott a világbajnoki címvédő Dánia ellen. Bár ha azt vesszük, hogy szinte végig futott az eredmény után, s csak a végén, egyszer vette át a vezetést a vb-győztes, könnyen lehetett volna még nagyobb is a bravúr. Balogh Zsolt szerint kicsit több rutinnal meg lehetett volna nyerni a mérkőzést. – Támadásban lassúak és körülményesek voltunk, a hajrában a szívünk vitt minket előre, hiányoztak a jó megoldások. Kis szerencsével és rutinnal meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést. Na, de ki ne írta volna alá a meccs előtt a döntetlent? – mondta a tatabányai átlövő.

Csatlakozott hozzá klubtársa, Hornyák Péter. – Félig tele van a pohár, mégis csak a vb-címvédő ellen szereztünk pontot. A hajrában kicsit elfáradtunk, mintha megremegtünk volna a nagy tét miatt. Nagyon jó meccset játszottunk, ha a dánok ellen képesek voltunk a döntetlenre, akkor Izland ellen is meglehet a bravúr.

Ligetvári Patrik ígéri, a válogatott szerdán nekiesik a csapat Izlandnak. – Erre senki sem számított, s ez az eredmény nagy lendületet adhat a csapatnak. A következő meccsre még motiváltabban megyünk ki a pályára. Hozzáteszem, az ellenfél klasszisa is kellett ahhoz, hogy döntetlen lett a végeredmény. Rengeteg rutinos játékosuk van, ezért tudtak mindig visszajönni a meccsbe.

Az egy pontot érő gólt szerző Szita Zoltán szerint nagyon felszabadult légkörben dolgozhat a válogatott, s ez a siker egyik kulcsa, a másik pedig a hihetetlenül felkészült szakmai stáb. – Ha kinézünk a kispadra, mindig azt érezzük, hogy bíznak bennünk, s ha hibázunk, akkor Mikler Roli kijavítja a hibáinkat a kapuban.

A védekezésünket egy világklasszis edző, segít tökéletesíteni. A támadó játékunk gyakorlásában pedig egy irányító, Chema Rodríguez szakértelmére támaszkodhatunk. Ők mindent tudnak a kézilabdáról, érezzük legbelül, hogy ha azt csináljuk, amit kérnek, akkor nem lehet gond. Várom már az Izland elleni meccset, a csehek elleni zártkapus hazai mérkőzésen az ellenük való játékot gyakoroltuk. Remélem, meg tudjuk lepni őket – nyilatkozta a világbajnoki címvédő, Dánia elleni döntetlen után a Wisla PLock játékosa.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.