Kiss Norbert mentette meg a napot a Hungaroringen

A túraautó-világkupa (WTCR) és a kamionos Európa-bajnokság (ETRC) közös versenyhétvégéjén utóbbi sorozat élmenője, Kiss Norbert volt ma a legeredményesebb magyar a Hungaroringen. Mindkét mai futamon dobogóra állt, a másodikon a hetedik helyről rajtolva győzött.

Magyar Nemzet
2020. 10. 17. 18:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem indult könnyen Kiss Norbertnek a hungaroringi hétvége, mert az esős és ködös időmérőn nem találta a ritmust, és csak az ötödik helyen végzett, noha a csehországi nyitófordulóban egy körön a leggyorsabb volt, és azt remélte, hogy hazai pályán még jobb lehet. A futamokon aztán nagyot javított a kétszeres kamionos Európa-bajnok.

Kiss Norbert sokat előzött a Hungaroringen – Fotó: Révész TRT

Az első versenyen az ötödik helyről indult, és a hajrában két szép előzést is bemutatott, előbb Albacetét, majd Hahnt utasította maga mögé. A végére Janiecet is utolérte, ám tőle már nem sikerült megszereznie a második helyet. Legalábbis a leintésig, ugyanis a francia pilótát utólag megbüntették pályaelhagyásért, így Kiss végül mégis második lett.

A következő futam furcsán alakult, ugyanis csúszás volt a programban, ezért félbeszakították a túraautó-világkupa (WTCR) időmérője miatt, és két részletben teljesítette a mezőny a távot. Kiss a hetedik helyről kezdett, és négy kör alatt feljött egészen a második pozícióig. Nagy lendületben volt, de ekkor szakították meg a futamot, amely a WTCR időmérője után folytatódott. Itt már a második helyről indult Kiss, az első kanyarban megszerezte a vezetést, és meg is nyerte a futamot.

A bajnokságban ezzel 62 ponttal a második helyen áll a 67 pontos cseh Adam Lacko mögött. Vasárnap újabb időmérővel (10.00) és két futammal (12.15 és 16.15) folytatódik az ETRC a Hungaroringen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.