Könnyűnek tűnő csoportba került a magyar női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott Montenegró, Olaszország és Litvánia csapatával találkozik a jövő decemberi, norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjének 2. csoportjában.

Forrás: MTI2019. 04. 04. 20:13
RASMUSSEN, Kim
Telki, 2018. április 17. Kim Rasmussen, a magyar nõi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya (háttal, k) a csapat edzésén a telki edzõközpontban 2018. április 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar csapatot a második kalapból sorsolták csütörtökön Koppenhágában, a negyedikből kapta a litvánokat, a harmadikból az olaszokat, az elsőből pedig Montenegrót.

Az olaszokkal és a litvánokkal eddig egyaránt négyszer találkozott a magyar válogatott, és minden alkalommal győzött, Montenegró ellen pedig négy siker és három vereség a mérleg.

A legutóbbi, decemberi Európa-bajnokságot a házigazda franciák nyerték, a magyarok hetedikként zártak.

A kvalifikáció első mérkőzéseit szeptember utolsó hetében játsszák, a sorozat jövő májusban zárul. Mind a hét csoportban négy csapat szerepel, és mindegyikből az első két helyezett jut ki a 2020. december 3. és 20. között esedékes tornára, amelyet Herningben, Stavangerben, Trondheimben és Oslóban rendeznek.

A norvég és a dán válogatott a rendező jogán automatikusan tagja a 16-os mezőnynek.

A magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen szövetségi kapitány leszögezte, ki kell vívni az Európa-bajnoki részvételt, és hozzátette, hogy elégedett a sorsolással.

„A negyedik kalapból Litvániánál gyengébb és erősebb riválist is kaphattunk volna, ám ezeket a válogatottakat le kell győznünk. A harmadik kalapból a mi szempontunkból kifejezetten szerencsésnek tartom, hogy Olaszország lett az ellenfelünk” – magyarázta a dán edző.

Rasmussen erős csapatnak nevezte Montenegrót, amely ellen játszani fizikális kihívást is jelent, de hangsúlyozta, hogy a jövő márciusban sorra kerülő két mérkőzés a válogatott egy hosszabb időszakának része, hiszen akkor lesznek az olimpiai selejtezőtornák is.

A selejtező játéknapjai, és a magyarok programja

1. forduló (2019. szeptember 25-26.): Magyarország-Litvánia

2. forduló (2019. szeptember 28-29.): Olaszország-Magyarország

3. forduló (2020. március 25-26.): Magyarország-Montenegró

4. forduló (2020. március 27-28.): Montenegró-Magyarország

5. forduló (2020. május 27-28.): Litvánia-Magyarország

6. forduló (2020. május 31.): Magyarország-Olaszország

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.