Koppenhágában ma a meccs 10. percében megállítják a játékot

A labdarúgó Európa-bajnokságon ma Ukrajna–Észak-Macedónia (15.00 – C csoport), Dánia–Belgium (18.00 – B csoport) és Hollandia–Ausztria (21.00 – C csoport) mérkőzéseket játszanak.

Magyar Nemzet
2021. 06. 17. 11:01
null
Lukaku Forrás: Twitter/Goal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai programban időrendben a B csoport 2. fordulójában sorra kerülő Dánia–Belgium találkozó a második, de napi beharangozó írásunkat mégis ezzel indítjuk. Romelu Lukaku, a belga válogatott támadója még tegnap bejelentette, hogy a koppenhágai mérkőzés tizedik percében a csapatok kirúgják a pályáról a labdát, hogy a nézők egy percig Christian Eriksent éltethessék. A csatár a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kiemelte, ezzel szeretnék megadni a koppenhágai Parken Stadion közönségének a lehetőséget arra, hogy a múlt szombaton összeesett, majd a pályán újraélesztett, azóta kórházban lévő középpályást köszöntsék. A belga csatár – Eriksen klubtársa az Internazionalénál – az oroszok ellen 3-0-ra megnyert meccsen duplázott, az első gólja után pedig egy pályaszéli kamerához rohanva üzent a dán játékosnak: „Chris, légy erős, szeretlek!”

Romelu Lukaku Szentpétervárról üzent Christan Eriksennek
Fotó: Twitter/Goal

A dán játékos az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében minden előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. A találkozót a finnek a hatvanadik percben szerzett góllal nyerték meg 1-0-ra.

A dán csapatnak, amely hiába játszott fölényben a finnek ellen, nem csak lélektanilag lesz nehéz a mai, belgák elleni meccs, mivel Eriksen a pályán is nagyon hiányozni fog.

– Eriksen a csapat szíve, pulzusa és ritmusa. Hihetetlen képessége van az idő, a tér és a ritmus érzékelésére egy futballmeccsen, de most nem lesz velünk – mondta Kasper Hjulmand szövetségi kapitány, aki szerint a belgák ellen kiváltképpen nehéz dolguk lesz. A szakvezető arról is őszintén beszélt, hogy bár Eriksen jól van, ez nem feledteti a játékosokkal azt, amit átéltek, éppen ezért megérti, ha egyeseknek most nehéz a maximumot nyújtaniuk a pályán.

A találkozón a belgák újabb győzelmükkel bebiztosíthatják a továbbjutásukat.

A C csoport második fordulójában az első kör győztesei és vesztesei egymással találkoznak. Ami a győzteseket illeti, az amszterdami Hollandia–Ausztria mérkőzés résztvevői abban bíznak, hogy újabb lépést tesznek a nyolcaddöntő felé. A hollandok az első fordulóban remek meccsen verték 3-2-re az ukránokat, de a 2-0-s vezetésük után 2-2 lett az állás, keleti szomszédaink öt perc leforgása alatt egyenlíteni tudtak, és emiatt Frank de Boer szövetségi kapitány sok kritikát kapott. Ausztriában is óvatos bizakodottsággal fogadták az Észak-Macedónia elleni 3-1-es győzelmet.

– Egy dolog világos, még pontot kell szereznünk, hogy a 16 közé jussunk – szögezte le Franco Foda szövetségi kapitány.

A csoport másik mérkőzésén Bukarestben az ukránok és az északmacedónok számára a remények életben tartása lesz a tét. Elszántságban egyik oldalon sincs hiány.

– Ez a mérkőzés olyan lesz, mint egy kupadöntő, mert mindkét félnek muszáj nyernie. A legfontosabb: higgyünk abban, hogy győzhetünk, még akkor is, ha Ukrajna a favorit – mondta az északmacedón válogatottból Ezgjan Alioski.

A válogatott szurkolói is lelkesek:

Jövő hétfőn a csoport utolsó, harmadik fordulójában Amszterdamban Hollandia–Észak-Macedónia, Bukarestben Ukrajna–Ausztria találkozót rendeznek.

Csütörtöki műsor, csoportkör, 2. forduló:

C csoport:

Ukrajna–Észak-Macedónia, Bukarest 15.00

Hollandia–Ausztria, Amszterdam 21.00

B csoport:

Dánia–Belgium, Koppenhága 18.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.