Koronavírusos a szövetségi kapitány, Nagy Lászlóék pótolják

Gulyás István, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya megfertőződött a koronavírussal, így a nemzeti együttes nélküle készül majd a november eleji Eurokupa-mérkőzésekre.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 30. 18:39
GULYÁS István
Gulyás István Fotó: Andreas Hillergren Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség pénteki közlése szerint Gulyás István jól van, de a koronavírus miatt karanténba került, a távollétében pedig Chema Rodriguez és irányítja a válogatottat jövő szerdán a veszprémi Magyarország–Spanyolország, illetve három nappal később az eszéki Horvátország–Magyarország találkozón az Eurokupában.

– Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott a csapattal, hiszen január óta nem tudtunk együtt dolgozni, most pedig így hozta az élet, hogy éppen a válogatott hét előtt fertőződtem meg – árulta el Gulyás István. – A kollégákkal, Chema Rodriguezzel és Nagy Lászlóval mindent átbeszéltünk és folyamatos telefonkapcsolatban vagyunk. Az összetartás szakmai programját már korábban rögzítettük, így a munka a terv szerint folyik majd. Az állapotom megfelelő, komoly tüneteim nincsenek, de természetesen az előírásokat betartva karanténban kell maradnom.

Az Eurokupa jövő héten kezdődik és május elejéig tart. Azok a csapatok indulnak az új sorozatban, amelyek már kijutottak a következő Európa-bajnokságra, ezért nem vesznek részt a selejtezőkön. A magyarok a szlovákokkal együtt házigazdái lesznek a 2022-es Eb-nek, így a címvédő spanyolokkal, valamint a legutóbb ezüstérmes horvátokkal játszanak az európai szövetség versenysorozatában idén ősztől jövő tavaszig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.