Koronavírusos esetek miatt zárták ki a Dallast az MLS-ből

A túl sok koronavírusos megbetegedés miatt az FC Dallas nem vehet részt az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) folytatásában, amely a pandémia miatti kényszerszünetet követően szerdán folytatódna. A Nashville szereplése is kérdéses.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 07. 07. 21:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dallasiaknál jelenleg tíz játékos és egy stábtag fertőződött meg. A csapat már elutazott Floridába, ahol a Disney World szórakoztató központban rendezik az MLS tornáját. Az érintettek karanténba kerültek.

Az FC Dallas már jelezte, hogy elfogadta az MLS döntését. Texas egyike azoknak az amerikai államoknak, amelyeket a leginkább sújt a koronavírus-járvány.

Később kiderült, hogy egy másik részt vevő csapatnál, a Nashville SC-nél is van öt fertőzött játékos. A gárda első meccsét, a szerdára kiírt Chicago Fire ellenit elhalasztották, és vizsgálják, hogy az együttes egyáltalán részt vehet-e a tornán.

Az MLS közel négy hónapos szünet után folytatódik. A csapatokat hat csoportra osztják, az együttesekre 16 játéknapon három csoportmérkőzés vár, amelyek beleszámítanak az alapszakaszba. A csoportokból 16 gárda jut az egyenes kieséses rájátszásba, melynek győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájára. A döntőt augusztus 11-én rendezik, a torna összdíjazása 1,1 millió dollár.

A nyári torna után a szokásos módon folytatódik majd a március 12-én, mindössze két forduló után félbeszakadt alapszakasz, amelynek még újra kell tervezni a menetrendjét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.