Kovács Kálmán: Az első húsz perc nagyon kemény lesz a franciák ellen

Az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyert magyar válogatott csatára, Kovács Kálmán egy rövid kispesti kitérőt leszámítva négy szezont töltött Franciaországban, előbb az Auxerre, majd a Valenciennes csapatánál. Az 56-szoros válogatott támadó véleménye ma is érdekes, többek között a L’Équipe szaklap újságírója is nála kopogtatott a magyar válogatottal kapcsolatban. Kovács reméli, sikerül minél tovább kihúzni kapott gól nélkül a világbajnok ellen. Ha ez sikerül, akkor lehet esély a bravúrra.

Szilágyi
2021. 06. 19. 8:30
Kovács Kálmán
Kovács Kálmán szerint az első húsz perc lesz nagyon kemény a franciák ellen Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első csoportmérkőzésen nyolcvan percig tartottuk a döntetlent a portugálok ellen, ebből meríthetünk erőt a franciák elleni találkozóra. Ha összevetjük a világbajnok francia válogatott és a magyar csapat játékosait, akkor egyértelműen megállapíthatjuk, hogy minden poszton erősebb ellenfél vár ránk. De ezt a különbséget szervezettséggel el tudjuk tüntetni a pályán. Remélem, sokáig ki tudjuk húzni bekapott gól nélkül, főleg az első húsz perc lesz kemény. Úgy érzem, a csapatban van tartás, és képes lehet a bravúrra – mondta lapunknak Kovács Kálmán, aki 1989 és 1993 között egy kispesti kitérőt leszámítva négy szezont töltött Franciaországban, előbb az Auxerre, majd a Valenciennes csapatában futballozott.

A válogatottban 19 gólt szerzett a kispesti csatár (jobbra)
Fotó: MTI/Németh Ferenc

Az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyert csatár könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy szövetségi kapitány változtat a portugálok elleni kezdőcsapathoz képest. – Lovrencsics helyett Botka kaphat majd lehetőséget, esetleg Kecskés és Lang is bekerülhet a kezdőcsapatba. Ha én lennék a kapitány helyében, akkor a bal oldali szárnyvédő poszton játszó labdarúgón gondolkodnék. Rossi talán Holenderben bízik, de ő inkább a támadásban hasznos, a védekezés nem az erőssége – fogalmazott a Honvéddal ötszörös magyar bajnok csatár. Kovács Kálmán a napokban együtt ebédelt a L’Équipe szaklap egyik újságírójával, tőle tudja, hogy a franciák szakmai stábja képben van a magyar válogatottal kapcsolatban, és a világbajnok még csak véletlenül sem becsüli le Rossi csapatát.

Kovács nem győzte dicsérni a francia válogatott játékosait. A ma már a Manchester Unitedet erősítő Paul Pogba technikai tudásáról évekkel ezelőtt személyesen is meggyőződhetett egy Roma–Juventus mérkőzésen. – Az emberi tulajdonságai alapján nem ő a kedvencem, de nem lehet elvitatni tőle a fantasztikus technikai tudását. Szenzációs, ahogy a labdához ér, a technikai felkészültsége fenomenális. Az emberi tulajdonságai miatt nem biztos, hogy lennék a csapattársa vagy az edzője. De ez soha nem is jött szóba... Mindenesetre kívülről úgy tűnik, hogy ő nagyon öntörvényű futballista – mondta Pogbáról a kispesti legenda.

A délutáni ellenfél csatáraival kapcsolatban sem fukarkodott a szép szavakkal. – Nem gondoltam volna, hogy ilyen karriert tud befutni a Real Madridban, nem érdemtelenül került vissza a válogatottba. Kylian Mbappét a futógyorsasága miatt csodálom, és az is lenyűgöz, hogy ilyen sebességű mozgás mellett milyen trükköket tud csinálni a labdával. De önmagában ezzel nem menne sokra, a francia válogatottban vannak minőségi csapattársai, akik előzékenyen kiszolgálják. Ha már a támadóknál tartunk, Antoine Griezmannról még nem is beszéltünk, akit szintén nem lehet kihagyni a felsorolásból. Nagyon erős a francia válogatott, de bízom abban, hogy lesz bennünk tartás, és minél több ideig ki tudjuk húzni bekapott gól nélkül – mondta lapunknak Kovács Kálmán.

.....

Kövesse a magyar labdarúgó-válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.