Kubatov Gábor egy valamiben nem ért egyet Csányi Sándorral

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor sajtóbeszélgetést tartott csütörtökön, amelyen több fontos, a magyar futballt érintő témáról is beszélt. Többek között szóvá tette, hogy az NB I-es klubokban még mindig túlságosan kevés magyar futballista szerepel. A Nemzeti Sport Online-nak reagált az utóbbi kritikára a Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2021. 01. 15. 19:15
null
Kubatov Gábor is szeretne több magyar játékost, de elsősorban az eredményességet tartja szem előtt Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csányi Sándor a csütörtöki sajtóbeszélgetésen egyebek mellett azt mondta, nagyon büszke a Ferencváros sikereire, és fontosnak tartja azokat a magyar futball szempontjából, mégsem mulasztotta el megjegyezni, hogy boldogsága még nagyobb lenne, ha az FTC-ben pályára lépő játékosoknak legalább a fele magyar lenne. E felvetés kapcsán fejtette ki az álláspontját Kubatov az NSO-nak nyilatkozva.

„Nagyon sok mindenben, mondhatom, szinte mindenben egyetértek Csányi Sándorral, és azokkal az állításokkal, amelyeket ezen a sajtóbeszélgetésen megfogalmazott. Továbbra is fenntartom azt a véleményemet, aminek többször is hangot adtam, hogy kiváló munkát végez az MLSZ elnökeként. Szinte az egyetlen dolog, amiben nem értek egyet vele, az a magyar játékosok ügye” – kezdte Kubatov Gábor.

Az FTC elnöke kifejtette, hogy a magyar válogatottban csupán három-négy olyan játékos van, aki a Fradinak érdemi erősítést jelentene, ám olyan magas a vételáruk, hogy elérhetetlenek az FTC-nek. További problémaként említette, hogy a magyar fiatalokért, akik idővel akár eljuthatnának a Ferencváros felnőtt csapatáig, a hazai klubok irreálisan nagy összeget kérnek. Kubatov Gábor nemzetközi példákat is felsorakoztatott, például a Juventus egyetlen olasszal, Bernardeschivel állt fel a Fradi ellen Torinóban. Kubatov Gábor ezzel együtt kiemelte, az FTC továbbra is próbál előrébb lépni ebben a tekintetben is.

A teljes cikk ITT olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.