Ladával viszik Afrikába az adományokat

Forrás: HÍR TV2019. 12. 10. 22:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros Zsigulival juttat ajándékcsomagokat Afrikába a Pécsi Tudományegyetem. Egy, a campuson végzett közgazdász és katolikus pap barátja ilyen autóval indul a Budapest–Bamakó Rallyn.

Molnár Attila 13 éve egy kis falu Somogyhárságy plébánosa. Barátja Fáth Gergely biztatására cseréli le egy időre a reverendát versenyoverálra. Együtt indulnak el a Budapest – Bamako Rallyn, de a versenyen való indulás nem öncélú a legelesettebbeken akarnak segíteni.

– Engem is nagyon izgatott Afrikának a kultúrája. Nyilván aki Széchenyi Zsigmondon nő fel, meg Almási Lászlón, az kap egy romantikus képet róla. Na hát most megtapasztaljuk a valóságot. Szerettem volna én ezzel mindenképpen találkozni – mondta a Hír TV-ben a somogyhárságyi plébános, Molnár Attila.

A Pécsi Tudományegyetem nemcsak anyagilag támogatja a túrát, de írószereket, füzeteket és ruhaneműt is küldenek a rászoruló afrikai térségekben tanulók számára.

– Ezzel a szociális érzékenységgel, mint befogadó egyetem, és a nemzetköziesítéssel, mint külön programunk a Pécsi Tudományegyetem láthatóságát szeretnénk növelni – fogalmazott Lengvárszky Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektori kabinetvezetője.

Az autó egy 35 éves piros 1200-as Zsiguli, mely 160 ezer kilométert futott és Gergely nagypapájáé volt. A Budapest–Bamako Rally rajtja január 31-én lesz. a 8300 kilométeres utat 16 nap alatt kell teljesíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.