Leclerc már most nyugdíjba küldte Vettelt?

Vettel igencsak letört, de leszögezte, hogy a kudarcos időszak sem vette el a kedvét a Forma–1-től. Mindenesetre jobban jár, ha most nem nagyon vesz a kezébe újságokat.

2019. 09. 10. 17:09
Italian Grand Prix
MOTOR-F1-ITALY/ Fotó: REUTERS/Massimo Pinca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Charles Leclerc (képünkön) Spa-Francorchamps után vasárnap Monzában is győzni tudott a Ferrarival, ezzel a maranellóiak kilenc év után nyertek hazai pályán, ráadásul azon a hétvégén, amikor az istálló a 90. születésnapját ünnepelte. Ennél jobban nem sülhetett volna el a 21 éves monacói pilóta debütálása az olasz szurkolók előtt. Tavaly még a Sauber alkalmazásában állt, és már senkinek sem lehet kétsége afelől, hogy a Ferrari jót lépett, amikor megvált a veterán Kimi Räikkönentől, és őt igazolta a helyére. Leclerc vasárnap feljött az összetett pontverseny negyedik helyére, (Mercedes), Valtteri Bottas (Mercedes) és (Red Bull) mögé, vagyis megelőzte az immár csak ötödik csapattársát, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

Fotó: REUTERS/Massimo Pinca

Leclerc azzal is belopta magát a Ferrari-szurkolók szívébe, hogy az autójából kiszállva az első nyilatkozatát formabontó módon nem angolul, hanem olaszul kezdte a nagyközönségnek. Elmondta, hogy a spai sikere – ami pályafutása első futamgyőzelme volt a Formula–1-ben – is álomszerű a számára, a Ferrarival Monzában diadalmaskodni azonban az érzelmi kötődés miatt sokkal többet jelent neki. S még a díjátadó után, a hivatalos sajtókonferencián is megilletődve kereste a szavakat: „Még soha nem álltam ennyi ember előtt a pódiumon, az egész célegyenes megtelt szurkolókkal, és a kilencvenkilenc százalékuk vörösben volt. Csodálatos érzés volt látni őket és hallani, ahogy énekelnek.”

„Leclerc lángra gyújtotta Monzát! Vettel számára ugyanakkor ez a verseny felejthető volt” – írta tegnap a Corriere dello Sport, és a nagy ünneplés közepette az olasz sajtó egyelőre kíméletesen bánik a négyszeres világbajnokkal. A spanyol vezető lapok viszont nem finomkodnak, a Marca rögtön a közepébe vágott: „Leclerc nagyszerű monzai győzelmével nyugdíjba küldte Vettelt. A német újabb szerencsétlen napon van túl ikszedik hibája után.” A Mundo Deportivo is letette a garast az új nemzedéket képviselő monacói pilóta mellett: „Gigantikus Leclerc-győzelem a Mercedes ellen Monzában. Ha valakinek még kétségei vannak afelől, hogy a monacói képes világbajnokságot nyerni, és hogy jelenleg ő a Ferrari jobbik pilótája, az nézze meg még egyszer az Olasz Nagydíjat. Azután már nem lesz miről beszélni.”

Azt mondani sem kell, hogy Vettel igencsak letört, de leszögezte, hogy a kudarcos időszak sem vette el a kedvét a Forma–1-től. Mindenesetre jobban jár, ha most nem nagyon vesz a kezébe újságokat és nem olvas internetes fórumokat…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.