Lefagyott a Bayern München a hóviharban

Hatalmas meglepetést hozott a labdarúgó Német Kupa szerda késő esti mérkőzése. A másodosztályú Holstein Kiel 2-2-es rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel kiverte a címvédő, az előző idényben triplázó Bayern Münchent a legjobb 16 közé jutásért.

Magyar Nemzet
2021. 01. 13. 23:32
null
Tanácstalanok voltak a Bayern játékosai Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holstein Kiel-Bayern München. Ha valami, akkor ez a meccs fix kettes. Ráadásul a Bayern nem vette fél vállról a mérkőzést, Neuer – Sarr, Süle, Hernandez, Davies – Kimmich, Tolisso, Sane, Musiala, Gnabry – Müller felállításban kezdett, majd csereként beállt Douglas Costa, Lewandowski, Pavard, Roca (na, neki pont nem kellett volna...) és Alaba is.

Ha valakinek netán kétségei lettek volna, a 14. perc után az is megnyugodhatott, hiszen Gnabry megszerezte a vezetést a bajoroknak. A hazaiak azonban nem adták fel, Fin Bartels még az első félidőben, a 37. percben egyenlített. Aztán alig hogy megkezdődött a második félidő, Sané a 48. percben ismét előnyhöz juttatta a Bayernt. Ezután, ahogy illik, próbálkozott becsülettel az Északi-tenger partján fekvő város csapata, de úgy nézett ki, érvényesül a rutin, a nagyobb tudás. A 90. percben aztán mégis egyenlített a Kiel, Hauke Wahl vette be Manuel Neuer kapuját.

Tanácstalanok voltak a Bayern játékosai
Fotó: AFP

Egyre zordabb időben következett a hosszabbítás, s a Bayern képtelen volt újítani. Jöttek a 11-esek, ekkor hóviharban, akkora volt a szél, hogy a lehelyezett labdát is elfújta. Az első öt-öt játékos egyaránt nem hibázott, a hatodik körben aztán a Bayernból Marc Roca lövését hárította a neve alapján görög származású, de már Németországban született Ioannis Gelios kapus. Neuer viszont ugyanezt nem tudta megtenni Bartels lövésével.

Nyert és továbbjutott a Kiel. Ez ám a szenzáció!

A mérkőzés összefoglalója:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.