Lemarad a Vasas a feljutásról vagy csoda történik az NB II záró fordulójában?

Izgalmakat tartogat a labdarúgó NB II utolsó fordulója. Ami már önmagában meglepetés, hiszen az idény előtt a Debrecen és a Vasas egyértelmű favoritnak tűnt, ehhez képest a hajrára a Gyirmót beékelődött közéjük. Az utolsó fordulóban mindhárom csapat otthon játszik, egyértelmű esélyesként. Az angyalföldiek helyzete a legkényesebb, hiszen nekik kevés a győzelem, a feljutásukhoz valamelyik rivális botlása is szükséges.

Szilágyi
2021. 05. 16. 9:00
Vasas
A piros-kékekne nem biztos, hogy elég lesz a győzelem a boldogsághoz Fotó: Lang_Róbert Forrás: Somogyi Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindhárom feljutásra pályázó csapat, a Debrecen, a Gyirmót és a Vasas is hazai pályán játszik, és a papírforma szerint esélyes a győzelemre a labdarúgó NB II utolsó fordulójában. Ma a 77 ponttal álló éllovas Debrecen a Haladást, a 75 pontos Gyirmót a Békéscsabát, a szintén 75 pontos Vasas pedig a Győrt fogadja. Mindhárom vendégcsapat a középmezőny tagja, a Haladás a 9., a Békéscsaba a 14., a Győr a 12. helyen várja az utolsó kört. A Debrecen van a legkényelmesebb helyzetben: amennyiben nem kap ki, már biztosan nem végezhet a másodiknál rosszabb helyen. Azaz a DVSC egy ponttal már feljutó, hiszen győzelme esetén hiába éri őt utol pontszámban a Gyirmót és a Vasas, a gólkülönbség a Loki mellett szól. Pontazonosság esetén a több győzelem, majd a jobb gólkülönbség, végül az egymás elleni eredmény rangsorol. Jelenleg 23-23 győzelme van a Debrecennek és a Gyirmótnak, 22 a Vasasnak.

Bódi Ádám és a Loki helyzete biztató
Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló

A Gyirmót mindenképpen első osztályú lesz, ha legalább annyi pontot szerez az utolsó fordulóban, mint a Vasas. A Vasas felől nézve: az angyalföldi csapat sorsa nincs a saját kezében: mindenképpen győznie kell, és közben azt kell kiszurkolnia, hogy a DVSC ne szerezzen pontot vagy a Gyirmót legfeljebb döntetlent játsszon. A győzelmek száma és a gólkülönbség sem a Vasasnak kedvez.

Lencse László gólokkal segítheti a Gyirmótot az utolsó fordulóban
Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Toldi Gábor, a Loki másodedzője nem elégedne meg a döntetlennel az utolsó fordulóban. – Egy lépésre vagyunk a céltól. Nem abból indulunk ki, hogy elég nekünk az egy pont vagy sem, nyerni akarunk – mondta Huszti Szabolcs jobbkeze.

A gyirmótiak honlapja arról számol be, hogy talán nem fogja megnehezíteni a csapat dolgát a Békéscsaba: „Bízunk benne, hogy »nem lesz nagyon csípős a csabai«, és a lefújást követően közösen ünnepelhetjük céljaink megvalósulását.”

A két fordulóval a bajnokság vége előtt még az első helyen álló Vasasnál nem számolgatnak, de nincs is miért. Kérdés, hogy az esetleges győzelem mire lehet elég.

Labdarúgó NB II, utolsó ­forduló, a dobogós helyen álló csapatok mérkőzései: DVSC–Haladás, Gyirmót–Békéscsaba, Vasas–Győr; mindhárom találkozó egy időben, 18.30-kor kezdődik. Az élcsoport állása: 1. DVSC 77 pont (23 győzelem), 2. Gyirmót 75 (23 győzelem), 3. Vasas 75 (22 győzelem).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.