Lewandowski-négyes, Kane-rekord, Real-mágia

Lewandowskiról négyet vágott a Crvena zvezdának, egy további gólját érvénytelenítették, egy büntetőt pedig még ki is hagyott 0-0-nál. Akár mesterhatost is szerezhetett volna.

Ch. Gáll András
2019. 11. 28. 7:06
Champions League - Group B - Crvena Zvezda v Bayern Munich
A Bayern lengyel centere tizennégy perc alatt lerendezte a meccset Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki kedd este a Real Madrid–PSG mérkőzést nézte a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójából, annak felesleges lenne bizonygatni, hogy miért a futball a legnépszerűbb csapatjáték.

Amit Zinédine Zidane csapata előadott, arra nem nehéz dicsérő jelzőket találni. A sok remek teljesítmény közül is kiragyogott pazar játéka és két gólja, de a honfitársa, Thomas Meunier által csúnyán lerúgott továbbá a Puskás Aréna nyitómeccsén is megcsodált 21 éves Federico Valverde, aztán Isco, és a többi sztár is parádézott, majd beállt az aranylabdás Luka Modrić, a maga idejében a világ legdrágább játékosa, Gareth Bale és a brazil csodagyerek Micsoda bőség!

És most jön a futball igazságtalansága: az addig csak csetlő-botló PSG a második madridi gól után egy hatalmas védelmi hibából, majd Sarabia pipagóljával két perc alatt kiegyenlített. Még így is nyerhetett volna a Real, de a 94. percben Bale 25 méteres szabadrúgását a bal kapufa hárította.

A White Hart Lane-en José ­Mourinho másodszor vezette csatába a csapatát a Spurs menedzsereként. És 19 perc elteltével 2-0-ra „égtek” a londoniak az Olimpiakosz ellen! Mou erre a 29. percben lekapta Diert, a védekező középpályást, és beküldte a helyére a ­kreatív Eriksent. – Ez bizonyult a nyerő húzásnak – jegyezte meg a rá jellemző szerénységgel a portugál a meccs utáni sajtóértekezleten.

Dele Alli még fordulás után szépített, majd két gólja, továbbá Serge Aurier találata padlóra küldte a görögöket. Mourinho megölelte azt a labdaszedő gyerkőcöt, aki gyors reagálásával gyakorlatilag előkészítette Kane egyik gólját, és azt mondta, be akarta hívni a meccs után az öltözőbe, de addigra a fiú már hazament. Kane ­amúgy 20 BL-gólnál tart, 26 éves korára ő lett a húszas határt leghamarabb elérő ­Premier League-játékos.

A Bayern lengyel centere tizennégy perc alatt lerendezte a meccset
Fotó: Reuters

Belgrádban minden Robert Lewandowskiról szólt. A lengyel sztár négyet vágott a Crvena zvezdának, egy további gólját érvénytelenítették, egy büntetőt pedig még ki is hagyott 0-0-nál. Akár mesterhatost is szerezhetett volna.

Lewa tíz góljával magasan vezeti a BL jelen sorozatának góllistáját, s mivel 14 perc alatt rúgta a mesternégyest, ez is gyorsasági rekord. A lengyel center először 2013-ban a Dortmund színeiben, a Real Madrid elleni elődöntőben szerzett négy gólt. Messin kívül ő az egyetlen, aki a BL-ben legalább kétszer rúgott minimum négy gólt.

BL csoportkör, 5. forduló, a szerdai eredmények. E csoport: Liverpool FC-SSC Napoli 1-1, Genk-Salzburg 1-4. F csoport: FC Barcelona-Borussia Dortmund 3-1, Slavia Praha-Internazionale 1-3. G csoport: Zenit-Lyon 2-0, RB Leipzig-Benfica 2-2. H csoport: Valencia-Chelsea 2-2, Lille-Ajax Amsterdam 0-2.

Keddi eredmények. A csoport: Real Madrid-PSG 2-2. Az állás: 1. PSG 13 pont, 2. Real 8 (már továbbjutottak), 3. Brugge 3, 4. Galatasaray 2. B csoport: Crvena zvezda-Bayern München 0-6, Tottenham-Olimpiakosz 4-2. Az állás: 1. Bayern 15, 2. Tottenham 10 (már továbbjutottak), 3. Crvena zvezda 3, 4. Olimpiakosz 1. C csoport: Atalanta-Dinamo Zagreb 2-0, Manchester City-Sahtar Doneck 1-1. Az állás: 1. Man City 11 (már továbbjutott), 2. Sahtar 6, 3. Dinamo 5, 4. Atalanta 4. D csoport: Juventus-Atlético Madrid 1-0. Az állás: 1. Juventus 11 (már továbbjutott), 2. Atlético 7, 3. Bayer Leverkusen 6, 4. Lokomotiv Moszkva 3.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.