Lewis Hamilton már a 97. rajtelsőségénél jár a Formula–1-ben

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Formula–1-es Portugál Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat az élről Portimaóban.

Magyar Nemzet
2020. 10. 24. 17:15
HAMILTON, Lewis
Portimao, 2020. október 24. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Portugál Nagydíjának idõmérõ edzésén az algarvei pályán a dél-portugáliai Portimaóban 2020. október 24-én. A futamot október 25-én rendezik. MTI/AFP/AP/Jorge Guerrero Fotó: Jorge Guerrero
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akárcsak a pénteki két szabadedzésen, szombaton délben a harmadikon is Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája volt a leggyorsabb a Formula–1-es Portugál Nagydíjon. Bottas mögött a hatszoros világbajnok és címvédő csapattársa, az összetettben most is élen álló brit végzett másodikként, a harmadik pedig a Red Bull holland pilótája lett. Délután ezzel a felvezetéssel kezdődött meg az időmérő Portimaóban, de csak félórás csúszással. A harmadik szabadedzés végén ugyanis Sebastian Vettel (Ferrari) áthajtva az egyik csatornafedelen, felszakította azt, és az illetékesek úgy döntöttek, hogy az összes csatornafedelet alaposan átnézik.

A Q1-ben Hamilton végzett az élen Verstappen és Bottas előtt, a kiesők pedig Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi, Romain Grosjean, Kevin Magnussen és Nicholas Latifi voltak. A Q2-ban Bottas zárt az élen, Esteban Ocon, Lance Stroll, Danyiil Kvjat, George Russell és Sebastian Vettel köszönt el. A Q3 végén pedig helyre állt a világ rendje, Hamilton nyerte meg az időmérőt, az idei kilencedik, pályafutása 97. pole pozícióját elkönyvelve. A hatszoros világbajnok a legvégén csente el a rajtelsőséget Bottastól; az első sor tehát a Mercedesé lesz a vasárnapi futamon Portimaóban. A rajtrács második sorára pedig Verstappen és Charles Leclerc (Ferrari) állhat fel.

Lewis Hamiltonnak szombaton jó napja volt Portimaóban
MTI/AFP/AP/Jorge Guerrero

A teljes rajtsorrend:

1. sor:

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

2. sor:

Max Verstappen (holland, Red Bull)

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

3. sor:

Sergio Pérez (mexikói, Racing Point)

Alexander Albon (thaiföldi, Red Bull)

4. sor:

Carlos Sainz (spanyol, McLaren)

Lando Norris (brit, McLaren)

5. sor:

Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)

Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault)

6. sor:

Esteban Ocon (francia, Renault)

Lance Stroll (kanadai, Racing Point)

7. sor:

Danyiil Kvjat (orosz, Alpha Tauri)

George Russell (brit, Williams)

8. sor:

Sebastian Vettel (német, Ferrari)

Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)

9. sor:

Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)

Romain Grosjean (francia, Haas)

10. sor:

Kevin Magnussen (dán, Haas)

Nicholas Latifi (kanadai, Williams)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.