Liu Shaoang a hét végén megszerezné a még hiányzó vb-aranyát

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) edzői stábja szerdán megnevezte, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók pénteken kezdődő dordrechti világbajnokságán válogatottunkból kik indulnak az egyéni számokban.

Magyar Nemzet
Forrás: MOKSZ2021. 03. 03. 18:46
null
20200126 Debrecen fotó: Hatlaczki Balázs BH Bors Gyorskorcsolya Európa Bajnokság. képen: Liu Shaoang Fotó: Hatlaczki Balazs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abban a tekintetben, hogy hány versenyzőt indíthatunk, a két évvel ezelőtti szófiai világbajnokság eredményei a mérvadóak, s így mind a férfiak, mind a nők egyéni versenyében két-két magyar léphet jégre Hollandiában. A MOKSZ tájékoztatása szerint a férfiak egyéni versenyében Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, a női mezőnyben és Kónya Zsófia indul. Januárban a gdanski Eb-n a férfiaknál három indulónk lehetett, s ott a Liu testvérek mellett a honosított Krueger John-Henry kapott bizalmat, aki a 2018-as phjongcshangi téli olimpián még az Egyesült Államok színeiben szerzett ezüstérmet 1000 méteren. A gdanski Eb-n egy magyar érem született, és ezt éppen Krueger szerezte, 1000 méteren. Aki vb-n azonban egyéniben nem indulhat. Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere az MTI-nek elmondta: mivel idén csak egyetlen verseny, az Európa-bajnokság volt, így a korábbi eredményeket is figyelembe vették, s végül hosszú mérlegelés után a Liu testvérek mellett döntöttek a három hasonló állapotban lévő versenyző közül. Bánhidi megjegyezte, Krueger sportemberként nem örült, de „korrektül” fogadta a bejelentést.

Liu Shaolin Sándor – Motiváltak vagyunk, ez nem kérdés, ám épp a napokban mondtam el a srácoknak, hogy akkor sem kell elkeseredni, ha ez a verseny sem sikerül túl jól, mert ennél sokkal fontosabb, hogy jól mennek az edzések – a fő cél pedig az olimpia. A világbajnokságon nem lesz teljes a mezőny, de erről mi nem tehetünk, és a távol maradók ellenére is biztosan lesznek kemény futamok. Azokat kell megverni, akik ott lesznek a jégen.

Liu Shaoang – A tavalyi világbajnokságot törölték, két éve Szófiában pedig a kéztörésem miatt nem indultam. Legutóbb 2017-ben Rotterdamban szereztem érmet, épp itt az ideje, hogy újra jól szerepeljek egy világbajnokságon. És ahogy az olimpiai győzelem utáni percekben mondtam: a világbajnoki cím még hiányzik a gyűjteményemből.

Jászapáti Petra – Az Európa-bajnokságot kénytelen voltam kihagyni a koronavírus miatt, a visszatérésem szerencsére zökkenőmentes volt. Bár akadnak távol maradók, szerintem ezen a világbajnokságon mindenki foggal-körömmel harcol majd – személy szerint konkrét célokat, helyezéseket nem tűztem ki magam elé, szeretnék lazán korcsolyázni, és olyan dolgokat kipróbálni, megvalósítani, amikre eddig nem volt lehetőségem.

Kónya Zsófia – Számomra már az félsiker, hogy indulhatok az egyéni versenyben, világbajnokságon erre korábban még nem volt lehetőségem. Jó formában érzem magam, kicsit az a fura, hogy ez lesz a szezonban a második verseny, utána pedig vége is tulajdonképpen az idénynek – ez persze mindenkinek furcsa. A világkupákon elért helyezéseimhez képest szeretnék előrébb lépni.

A vb-csapatban a négy versenyző mellett Krueger John-Henry, és Varnyú Alex, valamint Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka és Somodi Maja kapott helyet, ők a váltóversenyben juthatnak szerephez. A világbajnokságon nem indulnak a dél-koreai, a kínai és a japán short trackesek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.