Luis Suárez utolérte Kubala Lászlót

A katalánok hátránya maradt négy pont, és csak matematikai esélyük van a címvédésre.

Magyar Nemzet
2020. 07. 07. 7:18
La Liga Santander - Villarreal v FC Barcelona
Az uruguayi csatár remek formába lendült Fotó: REUTERS/Albert Gea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volt komoly tét a spanyol bajnokság 34. fordulójának a rangadóján. Vasárnap késő este az ötödik helyen álló Villareal a Barcelonát fogadta, és ha nyer, akkor harcban marad a negyedik, már Bajnokok Ligáját érő helyezésért a Sevillával, a katalánok pedig nyilván nem akartak még jobban, négy pontnál is többel leszakadni a Real Madridtól. Az utóbbi fordulók formáját tekintve inkább a házigazdák tűntek esélyesebbnek, ám a Barcelona a szebb napjait idézve magabiztosan, 4-1-re győzve zsebelte be a három pontot. Jellemző, hogy a négy kapott gól ellenére a Villareal kapusa, Sergio Asenjo volt a mezőny legjobbja, ha nem véd ihletett formában, akár nyolcat is rúghattak volna a vendégek.

két gólpasszt adott, a másodikat Antoine Griezmann-nak, csattanós válaszként arra a vádra, hogy nem hajlandó passzolni a franciának. Az argentin elsőként Luis Suárezt szolgálta ki, aki parádésan tekerte a labdát a bal felső sarokba, ám ez a gól nem ezért történelmi: az uruguayi beérte Kubala Lászlót a Barca örökös góllövőlistáján, mind a ketten 194 góllal állnak a harmadik helyen. A végén a 17 éves Ansu Fati állította be a végeredményt egy pimasz találattal, és ez volt a kilencezredik gól a Barcelona történetében.

Az uruguayi csatár remek formába lendült
Fotó: REUTERS/Albert Gea

A katalánok hátránya így maradt négy pont, és csak matematikai esélyük van a címvédésre. A Real Madrid úgy nyert – már nem először – 1-0-ra Bilbaóban, hogy a videóbíró segítségével jutott tizenegyeshez, amit Quique Setién, a Barcelona vezetőedzője így kommentált: „A videobírónak igazságosabbá kellene tennie a labdarúgást, de jelenleg úgy tűnik, hogy közrejátszik a szituációk szubjektív értelmezése is.”

Angliában már matematikailag is eldőlt a bajnoki cím sorsa, a Liverpool 23 ponttal előzi meg a második Manchester Cityt. Ehhez az is kellett, hogy vasárnap este a City meglepetésre 1-0-ra kikapott Southamptonban. A manchesteri csapat ezzel sorozatban harmadszor kapott ki vendégként a PL-ben – igaz, e széria még a koronavírus-járvány előtt, márciusban kezdődött a Manchester United elleni zakóval. Guardiolával ez még nem fordult elő vezetőedzőként – a Barcelonában és a Bayern Münchenben sem. Ebben a kiírásban öt fordulóval a vége előtt a Citynek immár kilenc vereség áll a neve mellett – ez is negatív rekord Guardiola edzői pályafutásában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.