Ma ünnepel az oslói hős, Kleinheisler László – Videó

Kleinheisler László nevét 2015-ben ismerhette meg a nyilvánosság, amikor újoncként az ő góljával győzött a labdarúgó-válogatott Oslóban, a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőn. Azóta megjárta Németországot és Kazahsztánt, 2019 óta Horvátországban futballozik. Ma 27 éves.

Magyar Nemzet
2021. 04. 08. 10:35
null
2015-ben Oslóban ismerte meg a nevét a fél ország Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berobbant a köztudatba: 2015-ben a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés előtt Bernd Storck akkori szövetségi kapitány mindenkit meglepve behívta a válogatott keretbe az éppen a Videoton NB III-as csapatával készülő középpályást. Ennél már csak az volt nagyobb meglepetés, amikor Kleinheisler Lászlót a kezdőcsapatba nevezte a kapitány. A többi már történelem: november 12-én az oslói stadionban ő szerezte meg a válogatott győztes gólját a norvégok ellen.

Kleinheisler ezek után kihagyhatatlan volt a Storck-csapatból, az Európa-bajnokságon az osztrákok elleni csoportmérkőzésen gólpasszt adott Szalai Ádámnak.

A csoportkör legjobbjának választották, és az első három Eb-meccs után bekerült az Eb-n a csoportkör álomcsapatába. A Belgium elleni vereség alkalmával nem lépett pályára, mert a belemelegítés során combizomhúzódást szenvedett.

Nem tudták tartani azon az emlékezetes oslói pótselejtezőn
Fotó: HEIKO JUNGE / EPA

Még z Eb előtt az oslói gólnak köszönhetően szerződtette Kleinheislert a Werder Bremen. A vörös hajő középpályás a Bundesligában nem tudott gyökeret ereszteni, előbb Darmstadtban majd a Ferencvárosban szerepelt kölcsönben. Végül újra a légiósélet következett: a kazah Asztana érintésével került jelenlegi klubjához, a horvát NK Osijekhez 2019 januárjában, és úgy tűnik, ott megtalálta a számítását.

A válogatottban is számít a szolgálataira, egy-egy gyengébben sikerült mérkőzés, például a horvátok elleni kiállítása után (a videón 1 perc 22 másodpercnél) is vissza tudta magát verekedni a csapatba.

Legutóbb az Andorra elleni vb-selejtezőn gólt szerzett, a Nemzeti Sport online szavazásán őt választották meg a találkozó legjobb játékosának.

Kleinheisler László ma ünnepli a 27. születésnapját. Isten éltesse sokáig!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.