Már Storck is jelölt a kapós dunaszerdahelyi kispadra

Felgyorsultak az események Dunaszerdahelyen. A szlovák bajnokságban szereplő, Magyarországon is népszerű DAC-tól szinte biztos, hogy távozik a télen szerződtetett portugál Hélder Cristóvão. Utódjaként hazánkban három elismert szakembert emlegetnek: Bölöni László mellett immár a korábbi szövetségi kapitány Bernd Storckot, valamint Sisa Tibort.

Pomichal Krisztián (Dunaszerdahely)
2020. 05. 13. 13:24
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március elején már írtunk arról, hogy a dunaszerdahelyi sárga-kékek frissen kinevezett portugál edzője, Hélde Cristóvão nem szállítja az elvárt eredményeket. A szünet utáni első három fordulóban csak döntetlenekre futotta (2-2-es gólkülönbséggel). A mérleg cikkünk megjelenése után tovább romlott, a szlovák liga felfüggesztését megelőző utolsó meccsen a DAC otthon szenvedett sima vereséget a nagyszombati Spartaktól. Négy meccs, három pont. Nem túl fényes statisztika, így különösebb jóstehetség nélkül kijelenthető, Hélder május végén lejáró szerződését követően szinte biztosan új edzőt jelent be a klubvezetés.

Sokan már azt is tudni vélik, a határok lezárása előtt hazautazó mester be sem teszi többet a lábát Dunaszerdahelyre. Csomagjai már előkészítve várják, hogy gazdájuk után küldjék őket Portugáliába. A városban keringő pletykák közül talán ez tűnik a legvalószínűbbnek, az új edző kiléte kapcsán beindult találgatásoknak viszont egyelőre felesleges hitelt adni...

A magyar sportsajtóban felbukkant nevek közül minden bizonnyal Bölöni László lenne a legkomolyabb fogás. Szerződése ugyan lejár az idény végén, de a belga Royal Antwerp F.C. élén elért eredményei (negyedik hely a lefújt bajnokságban, még le nem játszott kupadöntő) alapján Bölöninek szerződéshosszabbítás járna, nem kirúgás. Az erdélyi szakember nem is kommentálta a DAC-cal kapcsolatos híreket.

Sisa Tibor neve lehetséges jelöltként egyelőre csak a felvidéki sajtóban merült fel. Az MLSZ felnőttképzésében dolgozó szakember a DAC utánpótlásánál foglalkoztatott Németh Krisztián edzője volt Tatabányán, a kapcsolat tehát megvan. Világi Oszkár klubtulajdonos többször elmondta, mennyire fontos, hogy a klub korosztályos csapatainak játékosait beépítsék a felnőttcsapatba (a Cristóvão előtti edzőt, Peter Hyballát is ennek „szabotálásáért” menesztették), és Sisának van tapasztalata a téren. Ő juttatta ki a 2009-es egyiptomi U20-as vébére a válogatottat, más kérdés, hogy Sisa bő öt éve nem edzett klubcsapatot, kérdés, akar-e egyáltalán újra kispadra ülni.

Pletykaszinten egy másik, közismert edző neve is kering Dunaszerdahelyen. Bernd Storck szerződése a szezon végén egyébként is lejárt volna a belga bajnokság 14. helyén szerénykedő Cercle Bruggénél, de a klubvezetőség április végén már jelezte, a továbbiakban nem tart igényt a szolgálataira. A csapat nélkül maradt német edző kinevezését bizonyára nagy örömmel fogadnák Dunaszerdahelyen, ráadásul Storck közismerten szeret fiatalokkal dolgozni, így klubvezetés szempontjából is éppen megfelelő jelölt lehet.

A Fortuna Liga újraindításáról még nem született döntés. A csapatok már edzenek, de csak május végén derül ki, folytatódik-e a bajnokság. Világi Oszkár többször jelezte, ha rajta múlna, lezárná az idényt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.