Maratoni éremeső

Magyar Nemzet
2019. 10. 21. 9:09

Ahogy indult, ugyanolyan fantasztikusan zárult magyar szempontból a maratoni kajak-kenu világbajnokság a kínai Saohszingben: küldöttségünk kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronzéremmel zárt, és a 21 érmével több mint kétszer annyi dobogós helyet gyűjtött be, mint a második helyezett spanyolok.

Zárásként pedig Csay Renáta megszerezte pályafutása huszadik vb-aranyát. A magyar szövetség beszámolója szerint a női kajak párosok versenyében, a 25,9 kilométeres távon a nemzetközi sajtó és a szakma is a két magyar egység háziversenyét várta: a Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta kettős címvédőként állt rajthoz, Kiszli Vanda pedig már a két női egyest megnyerte a kínai vb-n, így ült be a hajóba Pupp Noémivel. Csay Renátáék azonban az elejétől kezdve olyan tempót diktáltak, amit csak a két spanyol egység tudott velük tartani, a hajrájuk pedig tökéletesre sikerült, így megvédték vb-címüket.

– Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem a huszadik világbajnoki címemet, hittem benne, hogy sikerülni fog. Szeretek kajakozni, azt hiszem, ennyi a titkom. Szeretnék jövőre is ott lenni a vb-n – nyilatkozta minden idők legeredményesebb maratoni kajakozója, a 42 évesen is elnyűhetetlen Csay Renáta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.