Máris előtérben a B terv

Még lehet körbeverés, látványos formajavulás, de az első mérkőzés után az A helyett máris a B terv tűnik valószínűbbnek. A magyar jégkorong-válogatott súlyos, 5-1-es vereséget szenvedett a Koreai Köztársaságtól a hétfői nyitómeccsen, a Nurszultanban zajló divízió I/A világbajnokságon, s alaposan megcsappant az esélye a feljutásra. Ma Fehéroroszország következik.

2019. 04. 30. 7:53
null
A nyitónapon az ázsiaiak ötször is bevették a kapunkat Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét válogatottban csökkent a honosított játékosok száma, nálunk és a koreaiaknál is három-három tengerentúli születésű hokis korcsolyázott ki: Sarauer, Bodó és Macaulay, illetve Dalton, Plante és Regan. Mondhatni, ettől az ázsiaiak játéka még kiszámíthatóbbá lett: kerülik az ütközéseket, viszont gyorsaságukat kamatoztatva keresik a kontrákat. Ezzel nyilván a magyar válogatott játékosai és edzői is tisztában voltak, mégis inkább a koreaiak akarata érvényesült.

Pedig a mieink kezdték fölényben a meccset. Szép kombináció végén Erdély a kapuvasat találta telibe, majd emberelőnyben okoztunk meleg pillanatokat az ellenfélnek, a gól azonban elmaradt. Aztán elegendő volt egyetlen hiba – Sarauer vesztette el a korongot –, meglódultak a koreaiak, Sin Szang Hun még elfektette Szirányit, s beütötte a korongot, a 16. percben megszerezve a vezetést. Hamar talpra álltak a mieink, Hári egy percen belül egyenlített, ami után bizakodva vártuk a folytatást.

A nyitónapon az ázsiaiak ötször is bevették a kapunkat
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

A 22. percben Dalton kapustól indult a koreai akció, amelynek végén An Dzsin Huj talált be, majd emberhátrányban kaptunk újabb gólt. Ezután hiába játszottunk ismét fölényben, ezt nem sikerült gólra váltani, így kétgólos hátrányból indult a harmadik harmad. A 49. percben újabb védelmi hibából Kim Ki Szung találata eldöntötte a meccset, ami után Szuper Levente így fakadt ki a stúdióban: „Gyakorlatilag hülyét csináltak belőlünk.” A hajrában nem sikerült rácáfolni, sőt újabb gólt ütve a Koreai Köztársaság 5-1-re nyerte meg a találkozót.

– Tudtuk, hogy Dél-Korea veszélyes és gyors, ezért meg kell becsülnünk a korongot. Úgy gondolom, a mérkőzés bizonyos részeiben nem játszottunk rosszul, képesek voltunk dominálni. Azonban olyan hibákat is elkövettünk, amelyek sokba kerültek nekünk, és egy idő után nem volt esélyünk visszajönni a meccsbe. A világbajnokságon minden csapatnak öt mérkőzést kell játszania. Napról napra javulnunk kell, a folytatásban jobban kell jégkorongoznunk – értékelt bizakodva Majoross Gergely, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Kedden az a Fehéroroszország következik, amely kétgólos hátrányból fordítva 4-3-ra verte Litvániát. A belaruszok egy éve még az elitben, a baltiak a harmadik vonalban szerepeltek, ebből semmi sem érződött. Reméljük, inkább a fehéroroszok estek vissza. Ma ez is kiderül.

Tegnapi eredmények, 1. forduló: Koreai Köztársaság–Magyarország 5-1, Fehéroroszország–Litvánia 4-3, Kazah-

sz­tán–Szlovénia 3-2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.