Másodosztályú csapat búcsúztatta a DAC-ot a 94. percben

A besztercebányaiak a 92. percben kapust cseréltek már a tizenegyesekre készülve, de ezekre nem lett szükség.

Magyar Nemzet
2021. 04. 14. 18:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Szlovák Kupa negyeddöntőjében szerdán a bajnoki tabellán második DAC a másodosztály éllovasával, a Dukla Banská Bystricával Zólyomban mérkőzött meg, mivel a besztercebányaiak stadionját átépítik. A fordulatos találkozón a „hazaiak” 2-2-es állásnál a 92. percben már a tizenegyesekre készülve kapust cseréltek, de nagy lehetőség adódott előttük: szabadrúgást kaptak 21 méterre a Dunaszerdahely kapujától, középről. A 94. percben a lövés után a labda a bal kapufáról pattant vissza a mezőnybe, a kavarodás végén pedig Tóth Viktor mindenkit megelőzve, négy méterről a kapuba kanalazta; a Dukla Banská Bystrica 3-2-es győzelmével kiejtette a DAC-ot. A meccsen a Dukla Banská Bystrica már az első percben megszerezte a vezetést, a DAC 2-1-re fordított, de még akadt csavar a történetben.

A Dunaszerdahelyben a kezdőcsapatban helyet kapó Schäfer Andrást a 84. percben lecserélték. A csapat másik két magyar légiósa nem léphetett pályára: Vida Máté a közelmúltban épült fel súlyos térdsérüléséből, míg az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn térdsérülést szenvedő Kalmár Zsolt legkorábban az ősszel térhet vissza.

Ugyancsak a Szlovák Kupa szerdai negyeddöntőjében a válogatott Holman Dávid góllal járult hozzá a bajnok Slovan Bratislava 5-1-es hazai győzelméhez a másodosztályú FC Petrzalka (Pozsonyligetfalu) ellen. Az élvonalban jelenleg is listavezető Slovanban Holman a 61. percben lépett pályára, és hat perccel később megszerezte csapata ötödik találatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.