Még közelebb kerülnének az olimpiához

2020. 02. 20. 12:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túl azon, hogy a földkerekség legjobb asztaliteniszezőit láthatjuk, azért is jó World Tour-versenyt rendezni, mert sok fiatalnak lehetőséget adhatunk a megméretésre. Ám mivel egy ilyen tornára nem műkedvelők érkeznek, benne van a pakliban a nagy vesszőfutás, s bizony a selejtezőben kedden a huszonegy mérkőzésünkből csak hármat nyertünk meg a BOK-csarnokban. Ehhez képest szerdán kimondottan jó mérlegünk lett. Bár délelőtt Pergel Szandra 4:3-ra kikapott a szlovák Kukulkovától, így ő is kiesett, Szudi Ádám 4:3-ra legyőzte a kazah Gerasszimenkót, Ecseki Nándor pedig 4:0-ra nyert a francia Boulossua ellen. A világranglistán 132. Szudi győzelme nagy bravúr, mert a kazah 64. a rangsorban, de volt már 33. is. Ahhoz, hogy versenyzőnk feljusson a 32-es főtáblára, később még a szlovén Jorgicot (39.) kellett volna legyűrnie, míg Ecsekinek a szlovák–kínai Wang Yangot (37.), és ezek a riválisok már túl nagy akadályt jelentettek. Mindenesetre egyik játékosunk sem adta olcsón a bőrét, mindketten ­4:2-re kaptak ki.

Csütörtökön Majoros Bence (70.) és Madarász Dóra (66.) a főtáblán kezd, miként a párosszámokban a legjobb 16 között három egységünk. Az Ecseki, Szudi duó a negyedik, a Madarász, Pergel és a Szudi, Pergel kettős egyaránt ötödik kiemelt. Utóbbira különösen figyelünk, hiszen a tokiói olimpián – ahova női csapatunk már kvalifikálta magát – vegyes párosban a világranglista alapján is osztanak kvótákat, és a mieink jelen állás szerint utazhatnának az ötkarikás játékokra. A kilátásokról Szudi a következőképpen fogalmazott érdeklődésünkre:

– Jó lenne itthon is minél több pontot szereznünk, de mivel a riválisaink eléggé lemaradtak, azt mondom, hogy 70-75 százalék az esélyünk a kvótára.

Nos, nem bánnánk, ha a hazai asztalokon ezt legalább kilencvenre sikerülne feltornászni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.