Megbüntették a szlovákokat is

A szlovákoknak október 10-én, a Wales elleni Eb-selejtezőjüket kell nézők nélkül lejátszaniuk, emellett 20 ezer eurós (6,65 millió forint) bírságot fizethetnek.

Magyar Nemzet
2019. 09. 24. 11:15
null
Nem volt békés a szurkolás Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar mellett a szlovák szövetséget is megbüntette az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a két ország válogatottjának szeptember 9-i, 2-1-es vendéggyőzelemmel zárult budapesti mérkőzésén elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt. A szlovákoknak október 10-én, a Wales elleni Eb-selejtezőjüket kell nézők nélkül lejátszaniuk, emellett 20 ezer eurós (6,65 millió forint) bírságot fizethetnek. A szlovákiai Új Szó cikke szerint a szlovák drukkerek a meccs alatt többször is azt skandálták: „Üsd a magyar fejét!”, illetve „Magyarok a Duna mögé!”

A szlovák szövetség még egy szerdán kiadott közleményben tudatta, hogy a magyar drukkerek viselkedése miatt feljelentést tett a főügyészségen nemzetgyalázás miatt, egyúttal az UEFA-nál azt kérvényezte, hogy a magyarellenes rigmusokat a rasszista megnyilvánulások kategóriájából minősítse át a „nem megengedett rigmusok” (illicit chants) kategóriájába. A szlovák szövetség fellebbez az ítélet ellen.

Nem volt békés a szurkolás

Pénteken derült ki, hogy a magyar szövetségnek zárt kapuk mögött kell megrendeznie Azerbajdzsán elleni október 13-i selejtezőjét, illetve 60 ezer eurós, mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak. Az MLSZ is jelezte, hogy fellebbez, és kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók azonosítását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.