Megint hagyták elúszni az előnyt a fiatalok

A szünetben 2-0-ra vezetett a magyar válogatott Ausztrália ellen a brazíliai U17-es világbajnokságon, de ahogy korábban Nigéria ellen, ezúttal sem tudta megtartani az előny. A 2-2-es döntetlen többek között azt is jelenti, hogy Preisinger Sándor csapata csak abban az esetben juthat tovább a csoportból, ha a következő mérkőzésen legyőzi Ecuadort.

2019. 10. 30. 6:11
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nigéria elleni 4-2-es vereség után magyar labdarúgó válogatott győzelmi kényszerben lépett pályára az Ausztrália elleni második csoportmérkőzésen a brazíliai U17-es világbajnokságon. Preisinger Sándor szövetségi edző csapata kicsit megilletődötten kezdett az „auszik” ellen, de a kezdeti bizonytalanság után két pontrúgásból kétgólos előnyre tett szert.

Mindkét találatnál Zuigeber Ákos volt a főszereplő: az MTK középpályása előbb tökéletesen csavart középre egy szabadrúgást, az érkező Baráth Péter pontosan fejelt a kapuba. Alig telt el hat perc, tizenegyeshez jutott a magyar válogatott: Courtney-Perkins kezezett a tizenhatoson belül, az egyiptomi játékvezető igénybe vette a videóbíró segítségét, majd büntetőt ítélt. Zuigeber Ákos magabiztosan értékesítette a tizenegyest. Huszonegy perc játékidő után megnyugtató előnyhöz jutott a magyar válogatott.

Az ellenfél persze nem adta fel: Botic fejjel találta el a lécet, majd Teague kísérleténél is szükség volt a kapufa segítségére. Kisvártatva a magyarok legjobbja, Zuigeber megsérült, nem tudta folytatni a játékot. Eseményekben bővelkedett a találkozó: Botic, a legélénkebb ausztrál játékos szép mozdulattal bevette Hegyi Krisztián kapuját, de a videózás után les miatt annulálták a gólt. Maradt a 2-0, innen mentek szünetre a csapatok.

A folytatásban a hátrányban levő ausztrálok igyekeztek zavarba hozni a magyar védelmet, de az biztosan állt a lábán – egészen a 69. percig. Ekkor egy szöglet után ismét a videóbíró lépett akcióba: mivel a tizenhatoson belül magyar kézre pattant a labda, a játékvezető tizenegyest ítélt: Botic biztosan lőtt Hegyi kapujába. Öt percre rá jött a hidegzuhany: egy gyors kontra végén a szélvészgyors Watts közelről egyenlített. Teljesen megzavarodott a magyar válogatott, öt perccel a találkozó vége előtt Ausztrália lesgólt szerzett. Az eredmény (2-2) már nem változott. A Nigéria elleni egygólos vezetés után kikapott a magyar válogatott, Ausztrália ellen 2-0-ra vezetett Preisinger Sándor csapata, de ezúttal sem tudott nyerni.

A csoport másik mérkőzésén Nigéria 3-2-re legyőzte Ecuadort, így biztosította a helyét a legjobb tizenhat között. Amennyiben a magyar válogatott legyőzi Ecuadort, úgy legrosszabb esetben a harmadik helyen juthat tovább a világbajnokság egyenes kieséses szakaszába.

Magyarország–Ausztrália 2-2 (2-0), U17-es világbajnokság, csoportmérkőzés, Golania. Gólok: Baráth (15.), Zuigeber (21., 11-esből), illetve Botic (69., 11-esből), Watts (74.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.