Meglepetések – már csak négy klub veretlen a topligákban

Miután a La Liga hétvégi madridi derbijét a Real nyerte meg 2-0-ra az Atlético ellen, Diego Simeone csapata is elveszítette az idénybeli veretlenségét. Ezzel már csak négy klub maradt az öt topligában, amelyek eddig egyszer sem veszítettek, és ezek között a Juventus számít egyedül papírformának.

Magyar Nemzet
2020. 12. 14. 11:55
Juventus FC vs FK Dynamo Kyiv
epa08858156 Juventus‚Äô Alvaro Morata (C) celebrates scoring the 3-0 during the UEFA Champions League Group G soccer match between Juventus FC vs FK Dynamo Kyiv at the Allianz Stadium in Turin, Italy, 2 December 2020. EPA/ALESSANDRO DI MARCO Fotó: ALESSANDRO DI MARCO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Andrea Pirlo vezette torinói gárda mellett a Serie A-ban az AC Milan, a Bundesligában pedig a friss éllovas Bayer Leverkusen és a Wolfsburg szerzett pontot az összes bajnokiján.

Meglepő a névsor, hiszen a legnagyobb együttesek közül – a Juventust leszámítva – mind veszített már. Németországban a Bayern München szeptemberben kapott 4-1-es pofont a Hoffenheimtől, a Dortmund pedig már négy vereséget számlál, és a szombati, Stuttgart elleni 5-1-es fiaskó után ki is rúgta vezetőedzőjét, Lucien Favre-t.

A Premier League-ben az elmúlt évek uralkodó csapatai közül a Liverpoolt októberben az Aston Villa 7-2-re ütötte ki, ami Jürgen Klopp edzői karrierjének legnagyobb veresége volt, a Manchester City pedig kétszer is kikapott, a Tottenhamtől és a Leicester Citytől.

A La Ligában a Real Madrid és a Barcelona is botladozik, előbbi három, utóbbi négy vereséget szenvedett már el. A leginkább váratlan azonban a PSG négy veresége a Ligue 1-ban, a párizsiak az előző idényben például csak háromszor kaptak ki, most pedig már 14 forduló alatt ennél többször.

A megmaradt négy veretlen klub közül is kiemelkedik az AC Milan és a Leverkusen, amelyek vezetik a tabellát az olasz, illetve a német élvonalban. – Nem azt nézzük, mekkora az előnyünk az élen, hanem azt, hogy mennyivel előzzük meg az ötödik helyezettet – nyilatkozta a három pontos előnnyel a Serie A első helyén álló Milan sportigazgatója, Paolo Maldini, akinek a csapata legutóbb 2013-ban jutott be a Bajnokok Ligájába. – Nem akarunk túl nagy nyomást, hiszen az elvárásaink nem voltak ilyen magasak. Ez azt jelenti, hogy ha egyszer kikapunk, ami egy nap biztosan bekövetkezik majd, akkor sem lesz dráma.

A Bundesligában a Leverkusen remekül átvészelte, hogy a nyáron klubrekordot jelentő 80 millió euróért eladta legjobbját, Kai Havertzet a Chelsea-nek Angliába, és a Bayern hétvégi, Union Berlin elleni döntetlenjét kihasználva ugrott a bajnokság első helyére, a bajorokat és az RB Leipziget egy-egy ponttal megelőzve. Szombaton éppen a münchenieket fogadja majd Peter Bosz csapata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.