Megvan Dárdai Pál első győzelme a Herthával visszatérése óta

Győri nevelésű labdarúgó hozta kellemetlen helyzetbe Dárdai Pált, akinek a csapata már a második percben hátrányba került, de nagyot küzdve a hajrában fordítani tudott. A magyar edző a hatodik bajnokiján vezette először győzelemre a kiesés elől menekülő Herthát. A Bundesliga 24. fordulójának magyar rangadóján Gulácsi Péterék simán legyőzték Sallai Rolandékat idegenben.

Magyar Nemzet
2021. 03. 06. 17:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem foglalkozom a statisztikákkal, sőt már azt is elfelejtettem, mit reggeliztem ma – árulta el Dárdai Pál, akit arra emlékeztettek Németországban, hogy ma az Augsburg ellen irányította a 157. alkalommal a Herthát a Bundesligában vezetőedzőként, s ezzel beérte a klub örökranglistáján második Jürgen Röbert. A rekorder Helmut Kronsbein 212 mérkőzéssel, az ő utoléréséhez még idő kell, és mindenekelőtt a Hertha bennmaradása az élvonalban.

Az Augsburg ellen meg is született a Hertha első győzelme Dárdai visszatérése óta, noha a vendégek már a második percben megszerezték a vezetést a győri nevelésű, magyar származású, de szlovák válogatott Bénes László góljával. A Hertha ezután futott az eredmény után, erőfeszítéseit pedig a 62. percben koronázta siker a lengyel Piatek találatával. A döntetlennel sem elégedett meg a Dárdai-legénység, amely a 87. percben tizenegyest harcolt ki, Lukebakio pedig nem hibázott, a góljával 2-1-re nyertek a berliniek.

A Hertha január 2-a óta először győzött a Bundesligában, a magyar edző irányításával a hatodik meccsen tért vissza a siker ösvényére. Győzelmével a Hertha kicsit fellélegezhet, a legrosszabb esetben is marad a még bennmaradó 15. helyen.

A forduló magyar rangadóján sima lipcsei győzelem született Freiburgban. A kezdő sípszónál csak egy magyar volt a pályán, védte az RB Leipzig kapuját, a vendégeknél és sem játszhatott sérülés miatt. A hazaiaknál a kispadon kezdett, és a 65. percben állt be. Akkor már 2-0-ra vezetett a Leipzig Nkunku 41. és Sörloth 64. percben szerzett góljaival. A vége 3-0-lett, a 79. percben Emil Forsberg is betalált. Gulácsinak nem volt sok dolga, egyetlen védést kellett bemutatnia a meccsen. Győzelmével a Leipzig átvette a vezetést a tabellán, de a Bayern München még ma visszaelőzheti a Dortmund elleni rangadó után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.