Megvan sajnos az első magyar elitcsapat, amelyik bedőlt

Az OSC Újbuda vízilabdacsapatának edzőit és játékosait arról tájékoztatta a névadó főszponzor A-Híd Zrt., hogy nem tudja tovább támogatni őket, miután nem képes teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, NSO2020. 04. 09. 21:40
Kovcs Gerg; Renzuto, Iodice
Budapest, 2019. december 4. Kovács Gergõ, az OSC (b) és Iodice Renzuto, az olasz csapat játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott A-Híd OSC-Újbuda - Pro Recco mérkõzésen a fõvárosi Nyéki Imre Uszodában 2019. december 4-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vad Lajos, a fővárosiak vezetőedzője az MTI-nek elmondta: társaihoz hasonlóan ő is csütörtökön kapta meg az értesítést, a jövőt illetően egyelőre rendkívül bizonytalan helyzetben van. Hozzátette, miután a koronavírus-járvány miatt beütött a krach, az erőnléti edző útmutatását követve a játékosok otthonukban egyénileg készülnek, így már negyedik hete egyikükkel sem találkozott.

„A kialakult helyzettel kapcsolatosan nem is tudok mit mondani, csupán a sajnálatomat kifejezni, hogy másfél éve tartó munkánk veszett ezzel kárba. A bajnokságban hibátlanok voltunk a szezonban, a Bajnokok Ligájában csoportunkban az első helyen álltunk. Csapatunkról mások mondták, nem mi, hogy a világ legjobb formájában lévő együttese” – mondta.

Vad Lajos kiemelte, esetükben tényleg a lehető legrosszabbkor történt minden, amit a világjárvány idézett elő.

„Mostanra álltunk össze igazán, igazi csapatként működtünk, nem pedig zsoldosokként játszottunk. Csapatsportágban utóbbit összhangba hozni a legnehezebb feladat. És most hiába minden, gyakorlatilag vége a bajnokságnak és vége a Bajnokok Ligájának is. Lehetne most sírni, szipogni, de attól most még ez van”- nyilatkozta az edző.

Amennyiben mégis folytatódna az idény, a játékosokon múlhat, hogy hajlandóak lennének-e a megváltozott körülmények mellett is játszani. Persze vízilabdázni jobb, mint tétlenül ülni, így akár vállalhatják is a szereplést. Az NSO a csapat több játékosát is megkereste a kialakult helyzet miatt, azonban egyelőre nem kívántak reagálni.

Az OSC a bajnokságban mind a 15 mérkőzését megnyerte, 14-et az alapszakaszban, egyet már a felsőházi rájátszásban. A BL-csoportjában tíz meccsen szerzett 22 pontjával az első helyen áll, kétpontos előnnyel a címvédő FTC-Telekom és a Pro Recco előtt, amelyek kilenc találkozójukat tudták lejátszani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.