Megvédte címét a Fradi a férfi vízilabda Európai Szuperkupában

A Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom a fináléban 14-11-re legyőzte az Eurokupa nyertesét, a francia Marseille-t, és negyedik alkalommal hódította el a trófeát.

Forrás: MTI, fradi.hu2019. 11. 02. 21:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata címét megvédve hódította el az Európai Szuperkupát: a Bajnokok Ligája-győztes zöld-fehérek a szombati összecsapáson 14-11-re győzték le idegenben az Eurokupa győztes francia CN Marseille együttesét.

Az FTC-Telekom címvédőként negyedik sikerére készült a francia klubvízilabda történetének első európai kupáját megnyerő Marseille ellen.

A 4. percben Younger szerezte meg a vezetést, majd Camarasa és Durdic révén fordítottak a franciák, végül Fountoulis egalizált. A második negyedben a Marseille 5-2-re elhúzott, Zalánki kétszer, Jansik és Jaksic egyszer-egyszer volt eredményes, így 8-4 volt a félidőben.

A harmadik játékrészben a ferencvárosiak kétszer is feljöttek egygólos különbségre: Zalánki, Varga, Jaksic és Constantin gólja is kellett ahhoz, hogy 9-8-ról várhassák az utolsó negyedet.

Az egyenlítés ezt követően kétszer is sikerült Varga és Constantin-Bicari jóvoltából, Majd Younger találatával már az FTC-Telekom vezetett 11-10-re! Ezt követően Fountoulis az ötödik gólját is megdobta, a franciák pedig egy szépítőtalálatot szereztek.

Az FTC-Telekom tehát 14-11-re legyőzte a Marseille-t, és megnyerte az Európai Szuperkupát, ezzel megvédte címét!

A zöld fehér együttes 1978, 1980 és 2018 után negyedszer hódította el a trófeát.

Férfi vízilabda Európai Szuperkupa:

CN Marseille (francia) – FTC-Telekom Waterpolo 11-14 (2-2, 6-2, 1-4, 2-6)

gólszerzők: Funtulisz 5, Younger 3, Zalánki, Varga Dé. 2-2, Jaksic, Constantin-Bicari 1-1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.