Gálázott a Barcelona és a Bayern München a BL-ben

Lionel Messi vezérletével a Barcelona könnyen nyert a Napoli ellen 3-1-re a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, és ezzel négy közé jutott. Az ellenfele az a Bayern München lesz Lisszabonban, amely tetemes előnnyel várta a visszavágót, és hazai pályán 4-1-re megverte a Chelsea-t.

2020. 08. 08. 23:07
Messi
Messinek fél óra is elég volt arra, hogy eldöntse a meccset Fotó: Andreu Dalmau Forrás: MTI/EPA/EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok izgalmat nem hoztak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek a szombati mérkőzései. A Bayern München és a Chelsea összecsapásáról ez előre tudható volt, hiszen a bajorok 3-0-ra nyertek Londonban az első meccsen, és nehezen lehetett elképzelni a négygólos vereségét… Erre az angoloknak esélyük sem volt, hiszen a Bayern a 24. percben már 2-0-ra vezetett, és ettől fogva már hat gólt kellett volna szerezniük nulla ellenében. A tisztesség azért hajtotta őket, még a szünet előtt egyenlítettek. Ők sem gondolták azonban komolyan, hogy ez sokat számít a lényeget tekintve, a német bajnok a második félidő végén még megrázta magát, és nagyon magbiztossá tette a győzelmét. A Bayern meglepően fölényes összessítéssel jutott tovább, és mind a hát gólban szerepet vállalt.

A Barcelona 1-1-et ért el Nápolyban még márciusban, és egyáltalán nem mehetett biztosra a járvány miatti szünetet követő folytatásban mutatott formáját látva. Sőt, a visszavágó első tíz perce alapján a katalánok nem sok jóra számíthattak, a Napoli ugyanis bátran kezdett, akár két gólt is szerezhetett volna. Akkor azonban Lenglet befejelte a Barcelona első gólját – előtte nagyot lökött a védőjén –, és ez visszavetette az olasz csapat lelkesedését. Lionel Messi roppant ambiciózusan futballozott, és a 23. percben kettőre növelte a katalánok előnyét. A gól előtti támadásban mind a tizenegy barcelonai játékos hozzáért a labdához, a végén az argentin hatszoros aranylabdás szép cselek és agresszív labdatámadás után parádésan csavart a jobb alsó sarokba, ez volt a 125. gólja a bajnokok Ligájában. Messi nem sokkal később ismét a hálóba talált roppant higgadt helyzetfelismeréssel, ám a videóbíró rajta kapta, hogy előtte a labda hozzáért az alkarjához, ezért a török Cekir játékvezető mégsem adta meg a gólt.

a Barcelona vezére volt MTI/EPA/EFE/Andreu Dalmau

A videóbíró az első félidő hosszabbításában visszaadta a Barcelonának, amit korábban elvett tőle, ugyanis amikor Coulibaly alaposan belerúgott a tizenhatoson belül Messibe, Cakir továbbot intett, majd miután jelzést kapott az argentin ápolása közben, visszanézte az esetet, és megadta a jogos büntetőt, amelyet Luis Suárez értékesített. És még nem volt vége: Rakitic szabálytalansága miatt a Napoli is büntetőhöz jutott a szünet előtt, amelyből Insigne magabiztosan lőtt a kapuba. A második félidőt mindkét csapat puszta formalitásnak tekintette, az eredmény már nem változott.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

Szombati eredmények:

Barcelona–Napoli 3-1 (3-1)

Gól: Lenglet (10.), Messi (23.), Suárez (11-esből 45+1.), illetve Insigne (11-esből 45+5.)

Továbbjutott: Barcelona (4-2-es összessítéssel)

Bayern München–Chelsea 4-1 (2-1)

Gól: Lewandowski (11-esből 10., 84.), Ivan Perišić (24.), Tolisso (76.), illetve Abreham (44.)

Továbbjutott: Bayern München (7-1)

A negyeddöntő programja

Augusztus 12., szerda: Atalanta–PSG, augusztus 13., csütörtök: RB Leipzig–Atalanta, agusztus 14., péntek: Barcelona–Bayern München, augusztus 15., szombat: Manchester City–Lyon. A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, a helyszín Lisszabon lesz, és mindegyik meccs 21 órakor kezdődik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.