Messi gólt lőtt, a Barcelona megelőzte a Real Madridot

A Barcelona 2-1-re legyőzte az Athletic Bilbaót a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. Lionel Messi szabadrúgásból volt eredményes.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 22:52
null
Forrás: Twitter/FC Barcelona
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona a hosszabbításban elveszített Spanyol Szuperkupa-döntő után két héttel ismét, ezúttal a bajnokságban lépett pályára az Athletic Bilbao ellen. Lionel Messinek személyesen is volt elintézendő ügye a baszkok ellen, miután az elveszített fináléban addig-addig szabálytalankodtak vele szemben, amíg elvesztette a fejét, és megkapta klubpályafutása első piros lapját. (Igaz, a válogatottban kettőt is kapott korábban, az egyikre jól emlékezhetünk...)

Az argentinnel kapcsolatos legfrissebb ügy viszont kiszivárgott szerződése volt, emiatt Messi és a Barcelona is jogi lépéseket tervez. Bármennyire is nem boldogítja azonban jelenleg a pénz Barcelonában Messit, nagyszerű szabadrúgásgóllal és jó játékkal jelezte az első félidőben, hogy a pályán mindenképpen számíthat rá a katalán klub.

A Bilbao az első félidőben nem játszott jól, a második játékrész elején viszont – ha szerencsével is, de – egyenlített. Raúl García beadásából Jordi Alba talált saját kapujába.

A hajrára fordulva újra előnybe kerültek a hazaiak: Mingueza centerezése után talált közelről a meccsen több nagy bravúrt is bemutató Unai Simón kapujába.

A katalánok a hátra lévő bő negyed órában magabiztosan őrizték az előnyt, így visszavágtak a Szuperkupa-vereségért. A Bilbao Marcelino január elejei kinevezése óta öt győzelem mellett másodszor kapott ki, mindkétszer a Barcelonától.

A három másik vasárnapi mérkőzés közül kettőn nem született gól, a listavezető Atlético Madrid viszont szokatlanul gólgazdag összecsapáson, 4-2-es győzelemmel tíz pontra növelte előnyét a szombaton vereséget szenvedő Real Madrid előtt, a Barcelona pedig utolérte, sőt, jobb gólkülönbségének köszönhetően meg is előzte a királyi gárdát.

La Liga, 21. forduló

Real Valladolid–Huesca 1-3

Eibar–Sevilla 0-2

Real Madrid–Levante 1-2

Valencia–Elche 1-0

Villarreal–Real Sociedad 1-1

Getafe–Alavés 0-0

Cádiz–Atlético Madrid 2-4

Granada–Celta Vigo 0-0

Barcelona–Athletic Bilbao 2-1

Betis–Osasuna hétfő, 21.00

A bajnokság állása: 1. Atlético Madrid 50 pont/19 meccs, 2. Barcelona 40/20 (41-18), 3. Real Madrid 40/20 (35-18), 4. Sevilla 39/20... 11. Bilbao 24/20.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.