Messi: Gyenge csapat vagyunk, önkritikusnak kell lennünk

Lionel Messi lesújtó véleményt fogalmazott meg a csapatáról, azok után, hogy már az utolsó előtti fordulóban eldőlt, a Real Madrid a 2019-20-as idény bajnoka a spanyol labdarúgó-bajnokságban, a La Ligában.

2020. 07. 17. 8:18
MESSI, Lionel
Újabb lépéssel közelebb a szakításhoz Fotó: Alejandro Garcia Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid 2-1-re nyert a Villarreal vendégeként, a Barcelona – noha Messi vezetést szerzett a katalánoknak – ugyanennyire kikapott odahaza az Osasunától. A két eredmény közül az egyik is elég lett volna ahhoz, hogy a királyi gárda behozhatatlan előnyre tegyen szert, s megnyerje a La Ligát.

Miközben a madridiak euforikusan ünnepelnek, Barcelonában temetői hangulat uralkodik.

Messi kifakadt a kínos vereség után

– Nem arra számítottunk, hogy ez lesz a vége, de ez a meccs pontosan összegzi az egész évünket – vágott bele a nyilatkozatába Messi. – Gyenge csapat vagyunk, amelyet megfelelő lendülettel és lelkesedéssel könnyen le lehet győzni. Rengeteg pontot vesztettünk el úgy, ahogy nem lett volna szabad, nagyon kiegyensúlyozatlan a teljesítményünk. Önkritikusnak kell lennünk, kezdve a játékosokkal, de az egész klubnak is. A Barcelona vagyunk, kötelességünk minden meccset megnyerni.

A szellem kiszabadult a palackból. Nehéz lenne elképzelni, hogy ezek után Messi majd cizellálja a szavait, hogy nem egészen így gondolta, a klub is ad néhány semmitmondó nyilatkozatot, s minden megy tovább.

Kínálja magát, hogy a vezetőedző, Quique Setién felelős a gyenge szereplésért, de a spanyol Marca lap véleménye több mint érdekes. Ha a korábbi szereplés az előző tréner, Ernesto Valverde felelőssége volt, akkor a mostani nem kenhető Setién nyakába.

Ettől még kínálja magát a következtetés: véget ért egy korszak Barcelonában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.