Messinek nem a Dinamo Kijevtől, hanem a koronavírustól van oka félni

Tele van a Barcelona sérültekkel, Lionel Messi és Frankie de Jong mégsem utazott el Kijevbe, a Dinamo elleni ma esti Bajnokok Ligája-mérkőzésre. Ronald Koeman hivatalosan pihenteti a két játékost, de okkal feltételezhetjük, hogy Messi a koronavírustól legalább annyira tart, mint az esetleges sérüléstől, az ukránok ugyanis még most is tele vannak beteg játékosokkal.

Magyar Nemzet
2020. 11. 24. 12:53
Getafe CF vs FC Barcelona
Messi nem kockáztat, inkább otthon pihen Fotó: Rodrigo Jimenez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ansu Fatinak porcsérülése van, Araújo szalag-, Busquets combizomhúzódással bajlódik, Umtiti még nem épült fel tökéletesen, ráadásul szombaton, az Atlético ellen Sergi Roberto és Piqué is kidőlt. Utóbbi sérülése súlyosnak tűnik, az elülső és a belső térdszalagja is megrongálódott, hónapokat vehet igénybe a teljes felépülése, de idén már szinte biztosan nem játszhat.

Kellene, de nehéz lesz igazolni

Ronald Koeman a keddi sajtótájékoztatón beszélt is arról, hogy januárban több játékost kell igazolniuk, de középhátvédet mindenképpen. Más kérdés, hogy ez nem lesz egyszerű. Október végén lemondott Josep Maria Bartomeu elnök és a teljes igazgatóság, és a január 24-én esedékes elnökválasztásig az ideiglenes ügyvezetés keze megvan kötve.

Ebben a helyzetben különösen furcsa, hogy a Barca Messi és De Jong nélkül utazott el Kijevbe. Ronald Koeman hivatalosan pihenteti őket. Nem korai kicsit egy ilyen döntés a negyedik fordulóban? – kérdezhetjük.

Bár a katalánok három forduló után százszázalékos mérleggel állnak, kilenc ponttal vezetik a G csoport tabelláját, de nem a lehengerlő játékuknak köszönhetően. Minden meccsükön akadt mázlijuk.

A Ferencváros, emlékezhetünk rá, nagyon jól kezdte a barcelonai meccset, ha Tokmac nem lesről lövi a gólt, akár más is lehetett volna a vége, mint 5-1. Torinóban nem játszhatott a karanténba került Ronaldo, Morata pedig csak három meg nem adott találatig jutott. Ezzel együtt, ismerjük el, a Juventus feletti 2-0 alkalmával játszott talán a legjobban a Barca a szezonban. A viharverte (erről később) Dinamo Kijev ellen aztán megint akadozott a gépezet, 2-0 után szépítettek az ukránok, a végén Messiék húzták az időt.

A Barcelona egyáltalán nem lehet még biztos abban, hogy a csoport első helyén végez. A Juve visszavághat, és a ma esti kijevi meccs sem lesz sétagalopp. Pláne nem az alábbi – várható – összeállításban: Ter Stegen – Dest, Lenglet, Mingueza, Alba – Pjanić, Aleñá, Dembélé, Coutinho, Trincão – Griezmann.

Miért ül le legalább a kispadra Messi és De Jong?

A Dinamo még mindig küzd a vírussal

Nos, érdemes a Dinamo hiányzóinak listáját is tanulmányozni. Cgankov (betegség), Rodrigues (beteség), Szirota (beteség), Duelund (beteség), Sabanov (illness), Timcsik (izomsérülés), Kosztevics (térd), Ruszin (kulcscsonttörés).

Öten is betegek tehát. Jó okunk van sejteni, hogy manapság ezt mit jelent.

Emlékezhetünk rá, november elején a Dinamo milyen nehéz helyzetbe került. A keretből Heorhij Buscsan, Denisz Bojko, Vitalij Mikolenko, Olekszandr Karavajev, Denisz Harmas, Mikola Saparenko, Tudor Baluta, Heorhij Citaisvili és Mikkel Duelund is pozitív PCR-tesztet produkált, ezért el sem utazhatott Barcelonába. A Dinamo csupán 13 játékost tudott benevezni a meccsre – ha még egy embert elvesztett volna, nem állhatott volna ki a Nou Campban.

A Dinamo helyzete már valamivel jobb, de most sem rózsás. A Barcelona küldöttsége nyilván nem csak a letesztelt játékosokkal találkozik. Hanem a legnagyobb elővigyázatosság mellett is repülőtéri és szállodai alkalmazottakkal.

Lehet, hogy Messi ezt szeretné elkerülni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.