Minden magyar teniszezőnek verhető ellenfél jutott

Elkészült az Australian Open férfi és női egyes főtáblájának sorsolása. Az év első Grand Slam-tornáján három magyar teniszező érdekelt.

2021. 02. 05. 9:20
BABOS Tímea
Babos Tímea egyesben nem jutott messzire, párosban még javíthat Wimbledonban Fotó: Yoan Valat Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(55. a világranglistán) tavaly a negyedik fordulóig jutott Melbourne-ben, idén ehhez nagy bravúr kell. Nem az első fordulóban, ott esélyes a magyar éljátékos az ausztrál szabadkártyás Marc Polmans (125.) ellen. A papírforma győzelmek esetén viszont a második fordulóban a torna 2014-es győztese, a svájci Stan Wawrinka (18.) vár Fucsovicsra a második körben. Tavaly a negyedik fordulóban Wawrinka honfitársa, jelentette a végállomást Fucsovicsnak. Ha idén is elverekszi magát a legjobb tizenhat közé, akkor ott várhatóan a világelső, nyolcszoros Australian Open-győztes Novak Djokovics várna rá.

Balázs Attila (94.) először indulhat a melbourne-i Grand Slam-versenyen, ha rendbe jön a kisebb sérülése, amely miatt a héten feladta a meccsét a felvezető tornán. Remélhetőleg így lesz, mert a sorsolás hozzá is kedves volt, a spanyol Roberto Carballés Baena (98.) ellen valós győzelmi esélyei lehetnek. Győzelme esetén Balázs Attilára a második fordulóban igazi nagyágyú, a világbajnok orosz Danyiil Medvegyev (4.) várhat.

(115.) a sikeresen megvívott selejtező után zsinórban kilencedik alkalommal indulhat az Australian Openen. Az első fordulót eddig háromszor vette sikerrel, és idén van esély a negyedikre, hiszen a főtáblára a kvalifikációból szerencsés vesztesként felkerült belga Ysaline Bonaventure (123.) lesz az ellenfele. Ha Babos megjavítaná egyéni melbourne-i csúcsát, és eljutna a harmadik fordulóig, ott a huszonháromszoros Grand Slam-győztes amerikai Serena Williams kerülhet az útjába. Lehet, hogy a magyar lány idén kénytelen lesz csupán az egyesre koncentrálni, miután partnere, Kristina Mladenovic így döntött, néhány nappal a torna rajtja előtt.

A szerb színekben versenyző Györe László (56.) a hátfájdalmakkal bajlódó spanyol klasszis, (2.) ellen kezd, míg a brit színekben induló Konta Johanna (14.) első ellenfele a szlovén Kaja Juvan (104.) lesz.

Lehet, hogy mindez feltételes módban érvényes, bár a csütörtöki kényszerű szünnap után pénteken rendben zajlottak a felvezető tornák eseményei.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.