Most kell kialakítani a jó csapatszellemet Bulgáriára gondolva

Botka Endre és Hangya Szilveszter is kiesett a Törökország és Oroszország ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott keretéből. Mindketten a vasárnap esti bajnokin sérültek meg.

2020. 08. 31. 19:20
Otigba Kenneth; Sigr Dvid; Sznth Reg; Grf Dvid
Sigér a válogatottban is bizonyíthat Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botkát a ZTE–Ferencváros mérkőzés 32. percében kiállították, de nem a közben sérült le, mialatt elhagyta a pályát. Már a rá nézve súlyos ítélet előtt ápolták, könnyen lehet, hogy Szergej Rebrov a szünetben lecserélte volna. (A meccset a Fradi nélküle is megnyerte 2-1-re). Hangya Szilveszter szintén kezdő volt a Fehérvárban a budafoki vendégjáték alkalmával, s a szünetben Márton Gábor – ezek szerint sérülés miatt – lecserélte (a Vidi végül 4-1-re kiütötte a Budafokot.)

szövetségi kapitány Botka helyett a fehérvári Bolla Bendegúzt hívta be – a 20 éves játékos csillaga egyre magasabbra ível, a tavasszal még a ZTE-ben szerepelt kölcsönjátékosként. Hangya már maga is pótmegoldás volt az elővigyázatosságból kihagyott debreceni Korhut Mihály helyett, Marco Rossi újabb balhátvédet már nem akar kipróbálni, így egy fővel fogyatkozott a keret.

Zalaegerszegen sérült meg
Fotó: Mirkó István

Korábban, szintén elővigyázatosságból, is kiesett, az ő helyére Pátkai Máté ugrott be, Baráth Botond és Tamás Krisztián pedig szintén sérülés miatt maradt ki végül, őket Holender Filipet és Kecskés Ákos helyettesíti.

Jó hír viszont, hogy hétfőn valamennyi légiós megérkezett épségben, egészségben, tehát nem hogy hazai, egyetlen külföldi klub sem kívánt élni a nemzetközi szövetség, a FIFA biztosította lehetőséggel, miszerint a klubok szeptemberben nem kötelesek elengedni a játékosaikat a válogatottakba. Külön örömteli és hazatérése, hiszen Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya a Bajnokok Ligája-szereplésre tekintettel az RB Leipzigből ezúttal egyetlen játékost sem válogatott be.

Sigér Dávid, a Ferencváros labdarúgója, aki a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szép és fontos gólt szerzett, így beszélt az átalakuló keretről is a várakozásairól.

– Azért változott ennyit a keret, hogy csak olyan játékosok legyenek itt, akik készen állnak a feladatra. Marco Rossi azt kérte, hogy ismerkedjünk meg egymással minél jobban ezekben a napokban. Ezen vagyunk, hogy minél jobb csapatszellem alakuljon ki ebben a három napban. Mindig a győzelem a legfontosabb, de most talán az még inkább, hogy azt a taktikát, amit kitaláltunk, sikerüljön a pályán gyakorolni és véghez vinni úgy, hogy az eredménnyel is párosuljon. Ezzel szeretnénk készülni Bulgária ellen, de most nem az a legfontosabb, hanem az előttünk álló két meccs – mondta Sigér.

Remélhetőleg az immár végleges keret képviseletében. A válogatott szerdán utazik el Törökországban, ahol a Nemzetek Ligája új sorozatában csütörtökön 20.45-től kezdi meg a szereplését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.