Nagy Ádám és a Bristol már a dobogóért harcol

Nagy Ádám egyre jobb formában és egyre többet játszik – ez a jó hír a légiósainkról szóló szokásos összeállításunk élére kívánkozik. Csapata, a Bristol City 5-2-re kiütötte a Huddersfieldet.

Magyar Nemzet
2019. 12. 03. 7:06
null
A Bristol City középpályása felemás idényt zárt Fotó: Rogan Thomson Forrás: Bristol City FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

egyre jobb formában és egyre többet játszik – ez a jó hír a légiósainkról szóló szokásos összeállításunk élére kívánkozik. Csapata, az angol másodosztályban szereplő Bristol City 5-2-re kiütötte a vendég Huddersfieldet, és már kialakult a végeredmény, amikor a 72. percben edzője lecserélte a magyar válogatott középpályást.

A Bristol ezzel a győzelemmel fellépett az 5. helyre, és ha most érne véget a Championship, akkor osztályozót játszhatna a feljutásért, ám ez a vég egyelőre roppant messze van. Mindössze 19 forduló ment le a 46-ból, mindenesetre a csapat esélyes akár még a dobogóra is.

Kleinheisler László felépült és visszatért az NK Osijekbe
Fotó: NK Osijek

A múlt heti döntetlenje után ismét csak egy pontot szerzett Ausztriában a Salzburg, ezúttal az Admira Wacker otthonában játszott 1-1-et, 57 percet töltött a pályán. A ciprusi bajnokságban a Szalai Attilával felálló Apollon Limasszol simán nyert hazai pályán a Nea Szalamisz ellen, a magyar védő sárga lapot kapott. Az Egyesült Arab Emírségekben a kupa miatt lassan egy hónapja szünetel a bajnokság. együttese, az Ittihad Kalba a válogatottunk csapatkapitánya nélkül verte meg 2-1-re az al-Jazirát, de a csoportjában így is az utolsó, hetedik helyen áll.

A francia másodosztályú Le Havre-nak nélkülöznie kell manapság Bese Barnabást, aki október végén eltörte a karját. A csapat 2-1-re nyert a Rodez vendégeként, és még éppen az osztályozós, ötödik helyen áll. Az Arisz Szaloniki október közepén szerződtette a kispadra a német Michael Oenninget, aki 1996 elejétől 2018 nyaráig a Vasas vezetőedzője volt, és a csapat hat forduló óta veretlen a görög bajnokságban. Az Arisz a hét végén házigazdaként egy sovány, Lamia elleni 1-1-gyel folytatta a jó sorozatát, Korhut Mihály végigjátszotta a találkozót. Az Atromitosz Megyeri Balázzsal a kapuban, Ugrai Rolandot viszont nem nevezve kapott ki 1-0-ra a Xanthi vendégeként.

Egy hónapos kényszerpihenő után, sérüléséből felgyógyulva visszatért a horvát NK Osijek (Eszék) kezdőcsapatába Kleinheisler László, és a csapat 1-1-re végzett a Varazdin (Varasd) stadionjában, a magyar középpályást nem cserélték le.

A jelek szerint kegyvesztett lett Varsóban Nagy Dominik, akit ezúttal sem nevezett a Legia a Korona Kielce elleni, 4-0-ra simán megnyert meccsre. Nem szerepelt a keretben a Zagłębie Lubin magyarja, Tajti Mátyás sem. A német Bundesligában megtartotta a második helyét az RB Leipzig, amely sérülés miatt nem küldhette pályára Gulácsi Pétert és Willi Orbánt sem, nélkülük nyert 3-2-re az újonc Pader­born otthonában.

A Freiburg magyarját, Sallai Rolandot az 56. percben cserélték be Mönchengladbachban, de ő sem tudta megakadályozni a 4-2-es vereséget. A szlovák Slovan Bratislava idegenben játszott 0-0-t a Zilinával (Zsolna), Holman Dávid az utolsó negyedórára állt be. Holender Filip a Lugano kispadjáról nézte végig csapata 1-0-s győzelmét a Servette felett. Kádár Tamással a soraiban nyert a Dinamo Kijev az Olimpik Doneck vendégeként, így a kijeviek őrzik a második helyüket a bajnokságban, ám 11 pontos a hátrányuk a Sahtar Doneck mögött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.