Nagy László: „Ki kell használnunk a magassági fölényünket”

A férfikézilabda-válogatott edzője, a korábbi kiváló átlövő is tagja volt annak a magyar válogatottnak, amely legutóbb – 11 éve – legyőzte tétmeccsen a holnapi Eb-középdöntős ellenfelet, Svédországot.

2020. 01. 20. 17:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda-válogatott edzője, a korábbi kiváló átlövő, is tagja volt annak a magyar válogatottnak, amely legutóbb – tizenegy éve – legyőzte tétmeccsen a holnapi Eb-középdöntős ellenfelet, Svédországot. Nagy szerint az idei Eb-n berobbantak a fiatalok, kiderült, hogy óriási potenciál van a 25 évnél fiatalabb átlagéletkorú csapatban.

És egyszer csak betoppant az öltözőbe Kocsis Máté elnök úr?

Én tudtam az érkezéséről. A szlovénok elleni mérkőzés után bejött az öltözőbe, mindenkinek gratulált, külön kiemelte, hogy rég látott ilyen csapatot, mint a jelenlegi magyar férfikézilabda-válogatott. Talán Ljubo miatt ez neki „négypontos” meccs volt.

Innentől kezdve határ a csillagos ég?

Nem változtak a céljaink, végig kell mennünk azon az úton, amit kijelöltünk magunknak. Én szándékosan nem egy-egy meccsről, hanem egy folyamatról beszélek. A gyerekek megmutatták, hogy van bennük potenciál; 25 év alatti a csapat átlagéletkora, sokra hivatottak a játékosok. Én például biztos vagyok abban, hogy egy-két menedzseriroda majd ajánlatot tesz a fiatal, tehetséges kézilabdázóinknak.

Nem valószínű, hogy Tatabányára és Balatonfüredre postázzák a válogatott meghívók többségét?

Előfordulhat.

A következő fordulóban bezárul a skandináv kör: Dánia ellen döntetlent értek el, Norvégiától kikaptak, mi lesz Svédország ellen?

Mindannyian láthattuk, milyen kétarcú csapat a svéd: simán kikapott Portugáliától, de nagy harcra késztette Norvégiát. Nagyon erős fizikumú válogatottal fogunk találkozni. Arra kell koncentrálnunk, nehogy széttördeljék a támadó játékunkat. Középen ki tudjuk használni a magassági fölényünket, és remélem, hogy a széleken is lehet keresnivalónk.

Tudja, hogy legutóbb mikor győztük le a svédeket?

Bevallom, nem.

2009-ben a horvátországi vb-n, Ön is játszott azon a mérkőzésen, mégpedig remekül.

Hát, ez nem most volt. Itt az ideje újra legyőzni őket, bár hangsúlyozom, nem lesz egyszerű dolgunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.