Nagy László kiválóan motivál az Európa-bajnok elleni meccs előtt

Az Európa-kupa voltaképpen tét nélküli sorozat – a csapat szemszögéből. Ám Hanusz Egon esete azt bizonyítja, egyénileg ezen viadal mérkőzéseit is meg lehet tölteni tartalommal. A Csurgó irányítója tavaly novemberben a spanyolok elleni hazai Európa Kupa-mérkőzésen szerzett négy góljával robbant be a válogatottba. Gulyás István szövetségi kapitány be is nevezte őt a januári világbajnokságra. Ma este Antequerában újra megmérkőzik egymással a két csapat, a fiatalok felhívhatják magukra a figyelmet. Hanuszt követve megéri megszakadni az Európa-bajnok ellen.

Szilágyi
2021. 04. 28. 7:39
null
Nagy Lászlót bárki meggyőzheti a spanyolok elleni meccsen Fotó: Kovács Anikó Forrás: MKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A januári egyiptomi világbajnokság óta a magyar férfikézilabda-válogatottnak nem volt kötelezettsége, sem hivatalosan, sem fakultatívan. E héten két nívós ellenféllel is megmérkőzik a nemzeti csapat: ma Antequerában Spanyolország vendégeként, majd szombaton Veszprémben Horvátország ellen lép pályára az Európa Kupában. A sorozatot azért hívták életre, hogy a 2022-es Eb két házigazdája, Magyarország és Szlovákia, valamint az eseményre az előző Eb döntőseként már kijutott két csapat, a győztes Spanyolország és a második helyezett Horvátország se maradjon meccs nélkül a jövő évi kontinenstornáig.

Első hallásra úgy tűnik, tét nélküli találkozó vár a magyarokra, de csapatvezető más megvilágításba helyezte a kérdést. – Minden játékos előtt nyitva áll az ajtó, ha jó teljesítményt nyújt, akkor biztos lehet benne, hogy ez nem marad észrevétlen. Tavaly ősszel az NB I-ben ígéretes teljesítményt nyújtó csurgói irányító, Hanusz Egon megkapta a lehetőséget, és ő élni tudott vele. Négy gólt dobott az Európa-bajnok ellen, majd beverekedte magát az Eb-keretbe – mondta érdeklődésünkre a korábbi világklasszis átlövő.

Hanusz Egon tavaly novemberben az Európa-bajnok ellen játszotta be magát a válogatottba
Fotó: Cseh Péter / Facebook/MKSZ

Három tatabányai játékos, Ancsin Gábor porckorong-, Hornyák Péter combsérülés, Győri Mátyás neurológiai kivizsgálás miatt maradt ki a keretből . A helyükre bekerült Bujdosó Bendegúz és Leimeter Csaba játékán múlik, hogy tud-e élni az eséllyel. kirobbanó erőben készül az Eb-győztes ellen, attól függetlenül, hogy a norvég bajnokság már befejeződött. – Az Elverummal az első helyen végeztünk, természetesen edzésben voltam, mert már alig várom a spanyolok elleni meccset. Ideahaza öt gólt dobtam nekik a győztes meccsen, majd a vb-n, amikor csúnyán kikaptunk, csak egyet. Itt a lehetőség a javításra, rajtam biztosan nem fog múlni – tájékoztatott a 22 éves jobbátlövő. Máthé Dominikot hallgatva nehéz elképzelni, hogy tét nélküli meccsé silányodjon az Európa-bajnok elleni találkozó.

Előtérben a Veszprém

A férfikézilabda NB I-et meggyőző, kilencpontos előnnyel, veretlenül vezető Telekom Veszprém még nem biztosította be a helyét a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata között. Május 13-án idegenben a Nantes ellen, majd 20-án otthon lesz erre lehetősége. Itthon május végén zárul a bajnokság „alapszakasza”, majd a megszokott menetrend, egy oda-visszavágós párharc során dől el a bajnoki cím sorsa. Mivel a Szeged már túl van a nehezebb ellenfelein, s jelenleg a második helyen áll, valószínűleg újra a két felvonásos klasszikus dönt majd az aranyéremről.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.