Nem azért ment Szerbiába a válogatott, hogy kikapjon

„A jelenlegi erőviszonyok mellett ki lehet kapni Szerbiában, de nem kikapni utaztunk Belgrádba” – fogalmazott Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Szerbia–Magyarország Nemzetek Ligája B divízió 3. csoportjának mérkőzése előtt. Az olasz tréner kiemelte, kevés idő állt rendelkezésre, hogy a Bulgáriában látott taktikai hibákat kijavíthassák, ám úgy érzi, legalább szóban mindent meg tudott beszélni a játékosokkal.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 10. 11. 9:33
Marco Rossi
Marco Rossival hatalmasat fejlődött a futballválogatott Fotó: Vaszil Donev Forrás: MTI/EPA/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon megerőltető meccs volt mögöttünk, de ez igaz a szerbekre is, sőt ők még extra harminc percet is a pályán töltöttek. Azt gondolom, mind a két csapatról elmondható, hat nap alatt nem tudnak változtatások nélkül három meccset végigcsinálni, ez hihetetlenül megerőltető. Vasárnap meglátjuk, ki miben gondolkodik, de némi rotációra biztosan szükség lesz. Három, négy, de akár öt változtatás is elképzelhető nálunk. Tudjuk, a keretünk nincs feltétlenül azon a szinten, mint a szerbeké, de az egy dolog, mit mond a papírforma, és az egy másik, hogy mit látunk majd a pályán – mondta Marco Rossi a szombati sajtótájékoztatón.

A magyar labdarúgó-válogatott mestere az eredmény ellenére nem volt teljesen elégedett a Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjét követően, hiszen túl sok hibát követtek el a játékosok.

– Ebben mindenképpen javulnunk kell. A játékosokkal átvettük a szituációkat, és ebben teljesen egyetértettek. Ugyanakkor nem volt túl sok lehetőségünk ténylegesen, edzés közben is dolgozni a helyzeteken. A mérkőzés után egy rekreációs napunk volt, így a teljes kerettel nem sok lehetőségünk volt dolgozni az edzéseken. Konkrétan ma volt egy tréningünk, így inkább végigbeszélni tudtuk a hibákat. Nagyon kemény ellenfél vár ránk, egészen más szintet képvisel, mint Bulgária. Tudjuk, hogy sokkal komolyabb ellenállásra, nehézségekre kell felkészülnünk. De még véletlenül sem félünk. Mindegy, mi lesz a végeredmény, a legfontosabb az, hogy megfelelő hozzáállással képviseljük Magyarországot – tette hozzá a szövetségi kapitány.

– Nézzük reálisan! Szerbiában a jelenlegi erőviszonyok mellett ki lehet kapni, de nem azért jöttünk, hogy kikapjunk. Sokszor elmondtam és a jövőben is még sokszor el fogom mondani: minden labdáért küzdeni kell, ha így teszünk, hiszek abban, hogy lesz esélyünk a győzelemre. Ugyanez igaz az Eb-re. Ha sikerül kijutnunk, a francia, a portugál vagy a német csapattól is ki lehet kapni, hiszen sokkal erősebb csapatok, mint mi. De megfelelő hozzáállás mellett, bármi is az eredmény, emelt fővel jöhetünk le a pályáról – emelte ki

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.