Nem bírt egymással az Arsenal és a Manchester United

Az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának rangadóján: Arsenal–Manchester United 0-0 – de szó nincs arról, hogy unatkoztunk volna.

Magyar Nemzet
2021. 01. 30. 20:57
null
Bruno Fernandes Forrás: Twitter/Manchester United
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League-ben az Arsenal a tabella kilencedik helyén állva fogadta a második Manchester Unitedet, de a szebb napokat látott ágyúsok még nem tettek le arról, hogy kiharcolják a Bajnokok Ligája-indulást. A forduló előtt hét pont választotta el őket a negyedik Liverpooltól, ami nem kevés, de nem is beláthatatlan távolság. Az MU szerdán nagy meglepetésre hazai pályán 2-1-re kikapott az utolsó Sheffield Unitedtől, a kérdés az volt, Ole Gunnar Solskjær együttese kiheverte-e ezt a sokkot.

Nos, a nagy iramú rangadó első játékrészében a vendégek voltak közelebb a gólhoz. A 20. percben Fred 17 méteres lövését Leno bravúrral ütötte ki, közvetlenül a szünet előtt Rashford elcselezte a nagy helyzetét, majd Bruno Fernandes 17 méteres szabadrúgása David Luiz fején megpattanva kapu fölé ment. Ha a brazil védő nem éri el a labdát, könnyen beakadhatott volna, Leno nem sokat látott. A második félidő hazai lehetőségekkel indult, előbb Willian közeli lövését Wan-Bissaka blokkolta, majd Pépéét Maguire. Az 58. perben a túloldalon Cavani szerezhetett volna gólt, a 65. perben pedig újra az Arsenal veszélyeztetett. Lacazette szabadrúgásból, 17 méterről a keresztlécet találta el, De Gea ezt csak nézte. Fél perc múlva azonban bravúrral védte Smith Rowe 11 méterről rászúrt bombáját. Ezt követően is adódtak helyzetek itt is, ott is, a 89. percben Cavani kihagyta a meccslabdát, maradt a 0-0. De soha rosszabb gól nélküli meccset!

Bruno Fernandes és David Luiz többször is összefutott
Fotó: Twitter/Manchester United

Az éllovas Manchester City hazai pályán 1-0-ra nyert a Sheffield ellen – a 9. percben talált be a vendégek kapujába –, és a Premier League-ben már sorozatban nyolcadik meccsét nyerte meg. A tabellán pedig három pontra növelte az előnyét az MU előtt.

Premier League, 21. forduló:

szombati eredmények:

Arsenal–Manchester United 0-0

Crystal Palace–Wolverhampton 1-0

Manchester City–Sheffield United 1-0

West Bromwich–Fulham 2-2

Everton–Newcastle 0-2

Southampton–Aston Villa 21.00

vasárnap játsszák:

Chelsea–Burnley 13.00 (tv: Spíler 1)

Leicester–Leeds United 15.00 (tv: Digisport 2)

West Ham United–Liverpool 17.30 (tv: Digisport 1)

Brighton–Tottenham 20.15 (tv: Spíler 1)

Az élcsoport: 1. Manchester City 44 pont/20 mérkőzés, 2. Manchester United 41/21, 3. Leicester 39/20, 4. Liverpool 37/20, 5. West Ham United 35/20.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.