„Nem kell megmagyarázni, hogy mit jelent nekünk a románok elleni meccs!”

A németek elleni 0-3 már a múlté. Gera Zoltán szövetségi edző több labdatartást szeretne látni a pályán holnap a románok ellen, a válogatott középső védője, Balogh Botond kiemelte: olyan találkozó következik, aminek a jelentőségét nem kell elmagyarázni a magyar embereknek – mondta a Parma védője.

Magyar Nemzet
2021. 03. 26. 15:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvan percig hősiesen védekezett, majd 12 perc alatt kapott három góllal kikapott a németektől a magyar válogatott az U21-es Európa-bajnokságon lejátszott első csoportmérkőzésén. Szombat délután (tv: M4 Sport, 16.00) Románia ellen lehet javítani. Gera Zoltán szerint ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. – Nagyon kompakt csapat a román, náluk a letámadással kezdődik a harc a labda visszaszerzéséért. A hollandok ellen jól ment nekik a játék – dicsérte a magyarok szombati ellenfelét Gera Zoltán.

Gera szerint több felelősségvállalás kell a sikerhez
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A szövetségi edző kiemelte: a szakmai stáb azon dolgozott az elmúlt időszakban, hogy a játékosok mihamarabb elfelejtsék a németek elleni vereséget, ne töprengjenek ezen, mert erre nincs itt az idő. „Remélem, hogy a megszerzett labdákkal jobban sáfárkodunk majd, nagyobb felelősségvállalást várok el a játékosoktól annál, mint amit szerdán mutattak.”

Gera szerint ha a hetvenedik percben kaptuk volna az első gólt a németek ellen, akkor most mindenki arról beszélne, hogy milyen sokáig kihúztuk az első csoportmeccsen. – Mindegy, ez már a múlté. A románok ellen azért is lesz hangsúlyos a labdabirtoklás, mert ha többet van nálunk a labda, akkor több erőnk marad a támadások építésére – mondta a kétezres évek legjobb magyar labdarúgója. Hozzátette, kezdeményezőbb, bátrabb futball kell ezen a szinten, és lehet, hogy változik a németek elleni kezdőcsapat, de ez nem feltétlenül jár majd együtt szerkezetváltással.

A magyar válogatott egyik legfiatalabb tagja, a 2002-es születésű Balogh Botond megnézte a társaival a felnőttek csütörtöki vb-selejtezőjét a lengyelek ellen. – Szomorú vagyok, amiért nem tudtunk nyerni, pedig megvolt erre az esélyünk – mondta a Serie A-ben szereplő Parma 18 éves védője. Balogh már bemutatkozott az olasz első osztályban, az Inter ellen játszhatott a milánói San Siróban. Összehasonlítva az olasz bajnokesélyes és a német U21-es válogatott elleni meccset, Balogh így fogalmazott. – Iramban, koncentrációban hasonló volt a két találkozó, egyik mérkőzésen sem az én csapatom volt az esélyes, nem mi domináltunk, sokat kellett csapat szinten futni ahhoz, hogy visszaszerezzük a labdát.

Balogh az Eb-t megelőző időszakban sérüléssel bajlódott, négy hétig nem is edzett, de ez nem látszott a németek elleni teljesítményén. Erővel végig bírta a mérkőzést a hat Bundesliga-játékost felvonultató német válogatott ellen.

A románok elleni szombati meccset már nagyon várja az MTK-ban nevelkedett belső védő. – Olyan mérkőzés következik, ami előtt fölösleges bárkit is motiválni. A magyar ember átérzi egy ilyen találkozó jelentőségét. Igazi presztízsmeccsre készülünk, a németek elleni játékunknál többet kell nyújtanunk ahhoz, hogy a végén mi örülhessünk – mondta a fiatal védő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.