Nem támadtak fel a riválisok, az Inter ünnepelhet húsvétkor

Húsvétkor hagyományosan nem játszanak mérkőzést az olasz labdarúgó-bajnokságban, ezért a teljes 29. fordulót szombaton bonyolították le. A kör nagy nyertese az Inter, amely fél kézzel már fogja a trófeát.

Magyar Nemzet
2021. 04. 04. 11:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Inter szombat este először lépett pályára új címerét viselve, már abban a tudatban, hogy két legközelebbi riválisa, a Milan és a Juventus egyaránt pontokat vesztett. Az Inter nem tett hasonló szívességet az üldözőknek, Romelu Lukaku góljával 1-0-ra legyőzte a Bolognát. A belga támadó már húsz találatnál jár az idényben, az Inter előnye pedig nyolc pont és egy elmaradt meccs a városi rivális előtt.

A Milant lejátszotta a pályáról a Sampdoria, bár a vezető gól lehetőségét a piros-feketék védője, Theo Hernández szinte tálcán kínálta Fabio Quagliarellának.

Adrien Silva kiállítása után változott a játék képe, a Milan segítségére pedig fiatal norvég csatára, Jens Hauge sietett, aki december óta először talált kapuba. Az általa megmentett egy pont azonban így is kevesebb, mint amit a piros-feketék reméltek ettől a mérkőzéstől.

Az elmúlt kilenc kiírás győztese, a Juventus sem járt jobban, ráadásul a városi rivális – egyébként a kiesés ellen harcoló – Torino tört borsot az Öreg Hölgy orra alá. További párhuzam, hogy a Torino duplázó paraguayi játékosa, Antonio Sanabria második góljához a Dejan Kulusevski adta a gólpasszt. Végül egyenlítéséről a VAR segítségével kiderült, hogy szabályos gól volt, de a Juventus így is leszorult a dobogóról.

Ugyanis amíg az Inter közvetlen üldözői botlottak, a BL-helyekre hajtó csapatok közül az Atalanta, a Napoli és a Lazio is nyert. Igaz, utóbbi csak egy szerencsés büntetővel, azután, hogy a Spezia játékosa, Daniele Verde meglőtte az égszínkékek ellen a forduló gólját.

 

Serie A, 29. forduló

Bologna–Internazionale 0-1

Milan–Sampdoria 1-1

Torino–Juventus 2-2

Atalanta–Udinese 3-2

Lazio–Spezia 2-1

Napoli–Crotone 4-3

Benevento–Parma 2-2

Cagliari–Verona 0-2

Genoa–Fiorentina 1-1

Sassuolo–Roma 2-2

Az élcsoport: 1. Inter 68 pont/28 mérkőzés, 2. Milan 60/29, 3. Atalanta 58/29, 4. Juventus 56/28 (56-25), 5. Napoli 56/28 (62-32), 6. Lazio 52/28, 7. Roma 51/29.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.